Στην μαρτυρική Βιάννο Βούτσης - Χαρίτσης - Βιαννίτες σήκωσαν πανό

Ηράκλειο
Στην μαρτυρική Βιάννο Βούτσης - Χαρίτσης - Βιαννίτες σήκωσαν πανό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με διπλή ατζέντα, τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στη Βιάννο αλλά και τα αυτοδιοικητικά, έφτασε στο Ηράκλειο ο υπουργός Εσωτερικών

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στη Βιάννο, όπου έδωσε, μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, το “παρών” στο μνημόσυνο που τελείται κάθε χρόνο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος της περιοχής.

Το παρών έδωσαν επίσης στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ο Νίκος Μαριάς, ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης, αλλά και βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου όπως ο Νίκος Ηγουμενίδης, η Σοφία Σακοράφα, ο Μανώλης Συντυχάκης, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Ιωάννης Μιχελογιαννάκης και βεβαίως ο Σωκράτης Βαρδάκης αλλά και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Φυσικά από ένα τόσο σημαντικό γεγονός δε θα μπορούσε να λείπει και ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.

Μετά το μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών όσων έδωσαν το αίμα τους για την υπεράσπιση της μαρτυρικής Βιάννου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους υπουργούς, τους βουλευτές και τους τοπικούς φορείς, ενώ το πρόγραμμα τηρείται κατά γράμμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι βροντερό παρών στις εκδηλώσεις έδωσε ο Αριστομένης Συγγελάκης ο οποίος μαζί με πλήθος κατοίκων της Βιάννου ανάρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα υπέρ των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο

Αργότερα το απόγευμα ο κ. Χαρίστης θα έχει επαφές με άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, στις 5:30 ο υπουργός θα συναντηθεί στη Λότζια με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, όπου βασικό αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσει το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση.

Ο Αλέξης Χαρίτσης πρόκειται να ακούσει τις παρατηρήσεις, τις επιφυλάξεις και τα παράπονα των αιρετών του νησιού σε σχέση με τον “Κλεισθένη 1” και θα τους ενημερώσει για τις διαφοροποιήσεις του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή και αφορούν το κομμάτι των αλλαγών που επίκεινται στον τομέα της Αυτοδιοίκησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News