Κόκκινο νερό στις βρύσες νοικοκυριών - Η απίστευτη απάντηση της ΔΕΥΑΗ

Ηράκλειο
Κόκκινο νερό στις βρύσες νοικοκυριών - Η απίστευτη απάντηση της ΔΕΥΑΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε γειτονιές του Ηρακλείου το νερό... άλλαξε χρώμα

«Ιδιαίτερο» ήταν το… χρώμα του νερού σήμερα σε περιοχές όπως ο Κατσαμπάς, η Καλλιθέα, ο Πρασσάς και σε κάποιο βαθμό και στο κέντρο.

Η ΔΕΥΑΗ δίνει απάντηση γι’ αυτό το γεγονός που αναστάτωσε τους Ηρακλειώτες, μία απάντηση που προκαλεί… κλαυσίγελο. Καθώς το χρώμα μπορεί να είναι θολό και κόκκινο αλλά «από υγειονομικής άποψης κατάλληλο».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της αναφέρεται πως:

«Λόγω υπεράντλησης σε γεώτρηση της ΔΕΥΑΗ στα Μάλια, το νερό στις περιοχές Κατσαμπά, Καλλιθέα, Πρασσά και σε μικρότερο βαθμό σε περιοχές του κέντρου παρουσίασε χρωματισμό (κόκκινο χρώμα) – θολότητα.

Η ΔΕΥΑΗ αμέσως διέκοψε την λειτουργία της γεώτρησης και διαβεβαιώνει τους δημότες ότι το νερό είναι από υγειονομικής άποψης κατάλληλο.

Ωστόσο, λόγω της θολότητας – χρωματισμού, συνιστά στους δημότες να μην χρησιμοποιούν αυτό το νερό για πόσιμο, για πλύσιμο σκευών – ρούχων και για μαγείρεμα.».

Την ίδια ώρα, κάτοικος της περιοχής του Πόρου εκφράζει στο neakriti.gr τη δική του εμπειρία απ’ το νερό που αντίκρυσε σήμερα στη βρύση του. Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, από το Δήμο του είπαν πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το νερό.

Συγκεκριμένα, ο κάτοικος αναφέρει πως:

«Το νερό στον Πόρο ήρθε σήμερα όλο κόκκινο και μου είπαν από το Δήμο ότι το νερό είναι ακατάλληλο και να το χρησιμοποιούμε μόνο για την τουαλέτα.

Όχι στο μαγείρεμα και στο πλυντήριο μου είπαν.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News