Ζητούν την επανασύσταση του Δήμου Τυμπακίου

Ηράκλειο
Ζητούν την επανασύσταση του Δήμου Τυμπακίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιστολή, πλήθος Συλλόγων της περιοχής ζητά την επανασύσταση του Δήμου

Να υπάρξει και πάλι Δήμος Τυμπακίου ζητά με επιστολή του πλήθος Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την εν λόγω επιστολή, η κατάργηση του Δήμου Τυμπακίου αποτελεί «αδικία», καθώς ο συγκεκριμένος Δήμος «κατέχει την πρώτη θέση σε παραγωγικότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου στον πρωτογενή τομέα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή.

Μάλιστα, οι Σύλλογοι που υπογράφουν την επιστολή αναφέρουν ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν ενημερωθεί οι τοπικοί βουλευτές, η αντιπολίτευση, αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ενέργειες προκειμένου να ικανοποιήσουν το αίτημά τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τυμπακίου καταργήθηκε το 2010 από τον «Καλλικράτη» και το Τυμπάκι εντάχθηκε στο Δήμο Φαιστού.

Ενώ, όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Φαιστού αποτελεί συνένωση των τριών πρώην Καποδιστριακών Δήμων Ζαρού, Τυμπακίου και Μοιρών.

Την ανακοίνωση υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι εξής τοπικοί σύλλογοι: Κυνηγετικός Σύλλογος Τυμπακίου, Πολιτιστικός - Εξοραϊστικός Σύλλογος Αγίου πνεύματος Τυμπακίου, Αγροτικός - Οπωροκηπευτικός - Ελαιουργικός Σύλλογος Τυμπακίου, Πολιτεία Τυμπακίου, Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κόκινου Πύργου Δήμου Φαιστού, Α.Ο. Τυμπακίου, Ναυταθλητικός Όμιλος Τυμπακίου και άλλοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Συλλόγων:

«ΩΣ ΕΔΩ. ΔΗΜΟΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΞΑΝΑ

Στο ιστορικό Τυμπάκι, έναν τόπο μαρτυρίου, από το έτος 2010 διατηρείται ίσως η πιο χαρακτηριστική αδικία στην Κρήτη, η κατάργηση του ιστορικού Δήμου Τυμπακίου.

Η κατάργηση ενός Δήμου που υφίσταται από το 1879, ανήκει στο Δίκτυο των Μαρτυρικών Πόλεων (ΠΔ 99/2000) και κατέχει την πρώτη θέση σε παραγωγικότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου στον πρωτογενή τομέα.

Για αυτή τη θλιβερή κατάσταση, έχει ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Έχουν ενημερωθεί αναλυτικά οι τοπικοί βουλευτές, όπως επίσης και η Αντιπολίτευση.

ΩΣ ΕΔΩ, ΟΧΗ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Αυτή η αδικία θα πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα.

Ζητάμε πλέον επιτακτικά και παλεύουμε για τοι όραμά μας με όλες τις δυνάμεις μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όποια πρωτοβουλία χρειαστεί για την υλοποίηση του αιτήματός μας.

ΔΗΜΟΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΞΑΝΑ.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News