Δεν άφησαν τίποτα όρθιο από σχολικό συγκρότημα - Εικόνες καταστροφής μετά την κατάληψη

Ηράκλειο
Δεν άφησαν τίποτα όρθιο από σχολικό συγκρότημα - Εικόνες καταστροφής μετά την κατάληψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδελεχής έρευνα από την Αστυνομία για το σχολικό συγκρότημα του 12ου γυμνασίου και του 6ου Λυκείου που έπεσε «θύμα» βάνδαλων

Εικόνες καταστροφής αποκαλύφθηκαν στο σχολικό συγκρότημα του 12ου γυμνασίου και του 6ου Λυκείου μετά από δυο εβδομάδες κατάληψης.

Πρόκειται για εικόνες που προκάλεσαν αγανάκτηση στα μέλη της επιτροπής, με επικεφαλής των αντιδήμαρχο παιδείας που πραγματοποίησε σήμερα αυτοψία στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου

Το μέγεθος των ζημιών που αναφέρθηκαν προβλημάτισε τον κ. Βλαχάκη που επέλεξε να βρεθεί αυτοπροσώπως στο σχολείο για να διαπιστώσει με τη σειρά του πως οι βάνδαλοι δεν άφησαν κυριολεκτικά τίποτες όρθιο. Έσπασαν πόρτες και τζάμια, ξήλωσαν βρύσες και άλλα εξαρτήματα από τις τουαλέτες.

Η μανία τους αποδείχτηκε τέτοια που ξήλωσαν ακόμη και ένα μέρος από τον ειδικό πλαστικό τάπητα του γυμναστηρίου που θα χρειαστεί εξειδικευμένη και πολυδάπανη παρέμβαση για αν αποκατασταθεί.

Η εκπαιδευτική κοινότητα επέλεξε να τηρήσει χαμηλούς τόνους, απαγορεύοντας μεταξύ άλλων την καταγραφή ων ζημιών ωστόσο σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη έρευνα από την αστυνομία για την ταυτότητα των δραστών καθώς δεν αποκλείεται να συμμετείχαν σε αυτές και εξωσχολικά άτομα.

Εκτός του γυμναστήριο βανδαλισμοί μικρότερης κλίμακας υπήρξαν και στον εξοπλισμό του σχολείου.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σημαντικές φθορές σε άλλα σχολικά συγκροτήματα που βρέθηκαν υπό κατάληψη.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News