default-image

Χ. Μαμουλάκης: Σε δύο μήνες στο Ηράκλειο οι κομποστοποιητές γειτονιάς

Ηράκλειο
Χ. Μαμουλάκης: Σε δύο μήνες στο Ηράκλειο οι κομποστοποιητές γειτονιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα σκαριά κι ο σχολικός διαγωνισμός για την ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών.

Ενημερωτική εκδήλωση για την κομποστοποίηση από τον Δήμο Ηρακλείου απόψε στις 18.00 στο Πολύκεντρο νεολαίας. 

Το πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου, που έχει στόχο την ανάπτυξη της διαδικασίας διαλογής στην πηγή και την δημιουργία συνθηκών κυκλικής οικονομίας, με πολλά και σημαντικά οφέλη, τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν στελέχη της Υπηρεσίας Ανακύκλωσης & Καθαριότητας, καθώς και ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης Θρασύβουλος Μανιός.

Σε δύο μήνες σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη στον 98.4 και η τοποθέτηση κομποστοποιητών στις γειτονιές του Ηρακλείου με κάρτα που θα δίνει κίνητρα στους Δημότες.

Παράλληλα ο ΕΣΔΑΚ ξεκινά τη διανομή τους και στις αγροτικές περιοχές στα πλαίσια της κυκλικής ανακύκλωσης.

Εντωμεταξύ στον αέρα ετοιμάζεται να βγει ο σχολικός διαγωνισμός για την ανακύκλωση ρούχων κι υποδημάτων με χρηματικά βραβεία στα τρία πρώτα για την αγορά εξοπλισμού.

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε σχολείο που επιθυμεί να συμμετάσχει στοδιαγωνισμό, καθώς και σε κάθε σύλλογο/φορέα που επιθυμεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα των ενημερώσεων να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω email στο [email protected], & [email protected].

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News