Δίκη Λεμπιδάκη: «Δε μου επιτρέπεται να μιλήσω» υποστήριξε κατηγορούμενος

Ηράκλειο
Δίκη Λεμπιδάκη: «Δε μου επιτρέπεται να μιλήσω» υποστήριξε κατηγορούμενος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία του επιχειρηματία η συνέχιση της πολύκροτης δίκης με τις απολογίες των κατηγορουμένων

Διεκόπη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η δίκη για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πρώτος απολογήθηκε 44χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας ανταλλακτικών όπου κρατείτο όμηρος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Απολογούμενος ενώπιον της Έδρας ο πρώτος κατηγορούμενος αρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που τον ενέπλεξε στην απαγωγή υποστηρίζοντας πολλές φορές ότι «δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω», απαντώντας έτσι στις επίμονες ερωτήσεις της Έδρας.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέφερε ότι «Έχουμε αντιληφθεί ότι ο κύριος Λεμπιδάκης δεν μιλάει.». «Δε σας λέει κάτι αυτό;» είπε τότε ο κατηγορούμενος.

Στις ερωτήσεις της Έδρας ο κατηγορούμενος αρνήθηκε επανειλημμένα να κατονομάσει το άτομο που, όπως υποστηρίζει, τον ενέπλεξε στην υπόθεση «δε μπορώ να σας πω, όσο δε μιλάω έχω ασφάλεια» ανέφερε με την Έδρα να απαντά άμεσα «βλάπτετε τον εαυτό σας και αφήνετε κάποιους άλλους να κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Από την πλευρά της, η Εισαγγελέας της Έδρας απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο απηύθυνε την παραίνεση «εάν πράγματι η εμπλοκή στην υπόθεση ήταν μια παρέκκλιση στη ζωή σας και έχετε μετανιώσει θα πρέπει να μιλήσετε» με τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται: «φοβάμαι αυτούς που δίνουν τις εντολές και αυτούς που καλύπτουν τις πράξεις αυτές» με τον κατηγορούμενο να προσθέτει «έχετε αναρωτηθεί τι φοβάται ο κύριος Λεμπιδάκης;».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε από την Έδρα εάν είχε δει όπλο, κατά το διάστημα που κρατούντο όμηρος ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης στη μάντρα του, εκείνος υποστήριξε ότι δεν είδε κανένα όπλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απολογία του πρώτου κατηγορούμενου διήρκησε περίπου δυόμιση ώρες ενώ παρών στη Δίκη ήταν και ο ίδιος ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης. Στη συνέχεια το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγη ώρα και αναμένεται η συνέχιση της δίκης με τις απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων.

Πέρα από τον 44χρονο ιδιοκτήτη της μάντρας ανταλλακτικών, απολογήθηκαν ακόμη 2 κατηγορούμενοι.

Η δίκη θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου, με τη συνέχεια των απολογιών των κατηγορουμένων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News