Σπουδαίες δράσεις των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ηρακλείου

Ηράκλειο
Σπουδαίες δράσεις των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίπλα στο συνάνθρωπο βρέθηκαν τις γιορτές

Σπουδαίες δράσεις πραγματοποίησε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου κατά τη διάρκεια των εορτών με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε στη συλλογική συνείδηση ως ένα εθελοντικό και ανθρωπιστικό κίνημα.

Συγκεκριμένα, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου πιστό στις αρχές του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς, λίγο πριν τον ερχομό της νέας χρονιάς, μοίρασε δώρα και φέτος με τον «Άγιο Βασίλη» στα μικρά παιδιά που νοσηλεύονται στις κλινικές των νοσοκομείων Ηρακλείου. (Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα Super Market Χαλκιαδάκης για την ευγενική χορηγία όλων των παιχνιδιών). Μικρές στιγμές χαράς για γονείς και παιδιά που βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Η χρονιά ξεκίνησε με την εθιμοτυπική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, στο ΕΚΑΒ, στο Λιμεναρχείο της πόλης, στο Αστυνομικό Μέγαρο, καθώς και στο εφημερεύον Νοσοκομείο. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες κατά την επίσκεψη τους, προσέφεραν μπουγάτσα και ευχήθηκαν σε όλο το προσωπικό να έχει μια καλή χρονιά, χωρίς δυσάρεστα περιστατικά!

Εορτασμός Θεοφανείων

Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρείχε υγειονομική και Ναυαγοσωστική κάλυψη του Εορτασμού των Θεοφανείων, στο παλιό ενετικό λιμάνι της πόλης του Ηρακλείου καθώς και στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου.

Από τόπο σε τόπο, κατά την μεγαλοπρεπή αυτή χριστιανική εορτή, έχει καθιερωθεί ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Σταυρού στη θάλασσα.

Στο Ηράκλειο και φέτος αγιάστηκαν τα ύδατα υπό την παρουσία των τοπικών αρχόντων, καθώς και πλήθος δημοτών, που παρά το δριμύ ψύχος, συγκεντρώθηκε στο Ενετικό Λιμάνι για να παρακολουθήσει την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων και την ανέλκυση του Τιμίου Σταυρού από τους πιστούς.

Οι Σαμαρείτες λοιπόν, όπως συνηθίζεται βρίσκονταν στα κομβικά εκείνα σημεία, που τους είχαν επισημανθεί και αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς όλα τα περιστατικά που προέκυψαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News