Δολοφονία Εμμανουήλ: Παραμένει στη φυλακή ο 25χρονος «μποξέρ»

Ηράκλειο
Δολοφονία Εμμανουήλ: Παραμένει στη φυλακή ο 25χρονος «μποξέρ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μέρες τον αναζητούσε η αστυνομία για το φονικό στη Ροδιά

Πίσω από τα σίδερα της φυλακής θα συνεχίσει να βρίσκεται ο 25χρονος νεαρός, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο κρίθηκε ένοχος - μαζί με δύο ακόμη άτομα - για την υπόθεση δολοφονίας του 39χρονου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ, τον Ιανουάριο του 2017, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Ο νεαρός προέβη χθες σε αίτημα αποφυλάκισης μέχρι την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ωστόσο το αρμόδιο δικαστήριο απέρριψε το εν λόγω αίτημα.

Ο 25χρονος άνδρας καταδικάστηκε πριν από μερικούς μήνες σε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Σε αντίθεση με τον 36χρονο συνέταιρο του αείμνηστου Εμμανουήλ, αλλά και τον 27χρονο συγκατηγορούμενό του, ο νεαρός είχε πέσει στα «μαλακά”: Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχους τον 36χρονο και τον 27χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επιβάλλοντάς τους τελικά ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Στον αντίποδα, ο 25χρονος (σ.σ. πρόκειται για τον επονομαζόμενο «μποξέρ») κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διά παραλείψεως. Εξάλλου, το δικαστήριο τού αναγνώρισε και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Γι’ αυτούς τους λόγους του επιβλήθηκε τελικά ηπιότερη ποινή από τους δύο συγκατηγορούμενούς του.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση είχε εμπλακεί και μια 32χρονη γυναίκα, η οποία, ωστόσο, τον Ιούνιο του 2018 αθωώθηκε από το δικαστήριο.

Την Τετάρτη, λοιπόν, ο 25χρονος καταδικασθείς, ο οποίος εκτίνει ποινή κάθειρξης 12 ετών, παρουσιάστηκε ενώπιον του αρμόδιου Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, ζητώντας αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Με λίγα λόγια, ο νεαρός ζήτησε να αποφυλακιστεί μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από το Εφετείο. Σημειώνεται ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έχει προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο νεαρός προέβη στο εν λόγω αίτημα, όπως υποστήριξε ο ίδιος χθες ενώπιον των δικαστών, για οικογενειακούς-οικονομικούς λόγους. Ειδικότερα, ο 25χρονος είπε ότι πρέπει να βρίσκεται δίπλα στην οικογένειά του, προκειμένου να τη βοηθήσει καθώς - όπως ισχυρίστηκε - οι οικείοι του αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Εντούτοις, δεδομένου και του ότι η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο αναμένεται να διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο, το δικαστήριο απέρριψε χθες το αίτημα του νεαρού για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Μετά από την εν λόγω εξέλιξη, ο 25χρονος πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τη φυλακή.

Το χρονικό του φονικού: Τον αναζητούσαν επί πέντε μέρες

Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος «μποξέρ» είχε υποστηρίξει κατά την απολογία του, τον περασμένο Ιούνιο, ότι το άτομο που σκότωσε τον Εμμανουήλ ήταν ο 27χρονος συγκατηγορούμενός του. Ο 27χρονος είχε ισχυριστεί ότι το όλο σχέδιο της δολοφονίας του Ιάκωβου Εμμανουήλ ανήκε στον 36χρονο, ωστόσο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας ήταν ο «μποξέρ». Εξάλλου, ο 36χρονος «έδειξε» ως δολοφόνο του συνέταιρού του τον 27χρονο.

Τα ίχνη του 39χρονου επιχειρηματία, πατέρα ενός ανήλικου αγοριού, χάθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου του 2017. Το άψυχο σώμα του 39χρονου βρέθηκε τελικά πέντε μέρες μετά την εξαφάνισή του, σε περιοχή της Ροδιάς Ηρακλείου. Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ειδοποίησαν την Αστυνομία, καθώς είχαν παρατηρήσει ένα αυτοκίνητο παρατημένο στην άκρη του δρόμου, με μισάνοιχτα τα παράθυρα, την ώρα που ο χιονιάς έπληττε την Κρήτη.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο, όπου αρχικά εντόπισαν το σταθμευμένο αυτοκίνητο του 39χρονου και λίγο αργότερα βρήκαν και το άψυχο κορμί του, το οποίο βρισκόταν μπρούμυτα, σε πολύ κοντινή απόσταση από το όχημά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News