Κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα το έργο Αγία Βαρβάρα - Απομαρμά

Ηράκλειο
Κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα το έργο Αγία Βαρβάρα - Απομαρμά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικίνδυνος κρίθηκε ο εργοταξιακός δρόμος προς τον Πανασό

Εντάσεις και διαφωνίες στη διάρκεια σύσκεψης στο δημαρχείο της Αγίας Βαρβάρας σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή στην περιοχή του Πανασού, σε σχέση με την διέλευση οχημάτων στον εργοταξιακό δρόμο, ο οποίος κρίθηκε επικίνδυνος για την ασφάλεια των οδηγών.

Όπως έγινε σαφές στη σύσκεψη, ο εργολάβος θα πρέπει άμεσα να προβεί στις αναγκαίες εργασίες στον εργοταξιακό δρόμο, ο οποίος θα πρέπει να κλείσει εντελώς για τα οχήματα για 4 μέρες.

Ενώ για τις υπόλοιπες μέρες, μέχρι τις 10 Μαρτίου, θα επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων για 3 φορές τη μέρα, συνοδεία εργοταξιακού οχήματος, μέχρις ότου δοθεί η οριστική λύση σε 40 μέρες από σήμερα για την επανασύνδεση του παλιού δρόμου Αγίας Βαρβάρας – Πανασού, το οποίο αποτελεί το ζητούμενο για τους κατοίκους.

Κινδυνεύουν ζωές, τόνισε ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Γιώργος Αγαπάκης, σημειώνοντας ότι απαιτείται αμοιβαία εμπιστοσύνη, ώστε η ταλαιπωρία να είναι λιγότερη για τους κατοίκους καθώς και να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο δύσκολο κομμάτι του έργου, αυτό της σύνδεσης της γέφυρας με το στόμιο εξόδου της σήραγγας.

«Μας πρόλαβαν οι βροχοπτώσεις», υποστήριξε εκπρόσωπος της κοινοπραξίας ο οποίος αναφέρθηκε στις κατολισθήσεις, στα στενά χρονικά περιθώρια αλλά και στο ενδεχόμενο σκάβοντας τον επικίνδυνο εργοταξιακό δρόμο για την ελάφρυνση του πρανούς να φύγει εντελώς ο δρόμος, κάτι που σημαίνει ότι το έργο τινάζεται στον αέρα.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για να προσδιοριστούν οι 4 μέρες, οπότε θα είναι εντελώς κλειστός ο εργοταξιακός δρόμος αλλά και οι λεπτομέρειες σε σχέση με τις ώρες διέλευσης των οχημάτων, για τις υπόλοιπες μέρες μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Δημάρχου Γόρτυνας κ. Νίκου Σχοιναράκη, μετείχαν στελέχη του ΟΑΚ, εκπρόσωποι της κοινοπραξίας, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ενώ είχαν προσκληθεί και βουλευτές, όπου το παρών έδωσε ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News