Γύρισαν από εκδρομή και βρήκαν το σχολείο τους… πλημμυρισμένο

Ηράκλειο
Γύρισαν από εκδρομή και βρήκαν το σχολείο τους… πλημμυρισμένο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρισε Ειδικό σχολείο από τη δυνατή νεροποντή

Το γραφείο της Διευθύντριας, της Υποδιευθύντριας, η αίθουσα των καθηγητών, αλλά και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου γίνονται οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του σχολείου είχαν γεμίσει με νερά.

Μάλιστα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων γεμάτο με νερά της βροχής ήταν το ηχοσύστημα του σχολείου καθώς και οι πρίζες ενώ στην αίθουσα των καθηγητών τα νερά έφταναν από τα παράθυρα μέχρι την πόρτα της εισόδου, ενώ και στο γυμναστήριο επικρατεί η ίδια αποκαρδιωτική εικόνα.

Ο λόγος για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηρακλείου, η Διευθύντρια του οποίου δήλωσε ότι έμεινε άναυδη με το σκηνικό «λίμνης» που αντιμετώπισε όταν μπήκε στο σχολείο. Οι μαθητές σήμερα δεν έκαναν μάθημα καθώς είχαν πάει ημερήσια εκδρομή. Η Διευθύντρια κα. Σακελλάρη επέστρεψε μετά την εκδρομή ώστε να διεκπεραιώσει την καθημερινή της αλληλογραφία αλλά, αντί γι’ αυτό, βρήκε το σχολείο γεμάτο νερά από την ισχυρή βροχόπτωση της Τρίτης.

Πρόκειται, όπως μας πληροφόρησε η κα. Ελένη Σακελλάρη, για «λυόμενο κτήριο κατασκευής του 2004 στο οποίο προοριζόταν να εγκατασταθεί το σχολείο προσωρινά. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Το σχολείο βρίσκεται στην περιοχή του Άη Γιάννη Χωστού και – σύμφωνα με την Διευθύντρια – καθηγητές και μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με παρόμοιο σκηνικό πλημμύρας σε κάθε μεγάλη νεροποντή.

«Τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι τακτικά. Στη προηγούμενη μεγάλη νεροποντή το δυτικό τμήμα ήταν πλημμυρισμένο με νερά γιατί υπάρχει εσοχή ανάμεσα στον τοίχο και το αλουμινένιο παράθυρο», αναφέρει η κα. Σακελλάρη.

Οι γλαφυρές περιγραφές της Διευθύντριας μαρτυρούν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα καθώς και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των κτηριακών προβλημάτων.

Τέλος, η κα. Ελένη Σακελλάρη τονίζει ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στους αρμόδιους φορείς ώστε να επιλυθεί το ζήτημα με όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα.

«Ενημέρωσα το Τμήμα Εκτέλεσης Κτιριακών Έργων, το Τμήμα Συντήρησης Δημοτικών και Σχολικών Κτιρίων και τη Σχολική Επιτροπή. Έχω κάνει αιτήματα μεταστέγασης σε νέο χώρο, ή προσθήκη νέων λυόμενων αιθουσών, στα Τμήματα Συντήρησης Κτιρίων αλλά απάντησαν ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα», τονίζει η Διευθύντρια.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «περιμένω απάντηση από την Δημοτική Αρχή να δείξει την απαραίτητη ευαισθησία για αυτή την ευπαθή ομάδα της κοινωνίας μας που εμείς προσπαθούμε να διαπαιδαγωγήσουμε».

Να σημειωθεί τέλος ότι, σύμφωνα πάντα με την Διευθύντρια, «ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε ομόφωνα να διαμαρτυρήθουμε στον Αντιδήμαρχο Παιδείας, στην αναπληρώτρια Διευθύντρια Β'θμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News