Κατέρρευσε τοίχος στην ιστορική Μονή του Αγ. Παντελεήμονα στο Φόδελε

Ηράκλειο
Κατέρρευσε τοίχος στην ιστορική Μονή του Αγ. Παντελεήμονα στο Φόδελε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική ανακοίνωση από την Μονή Αγίου Παντελεήμονος

Για άλλη μια φορά τα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Φόδελε.

Το 2006 ισχυρός σεισμός λάβωσε το κτίριο του Ηγουμενείου και με το πέρασμα του χρόνου, χωρίς τις απαραίτητες συντηρήσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, το κτίριο κατέρρευσε και στοιχειώνει μέχρι και σήμερα τις ελπίδες και τα όνειρα τις αδελφότητας που ζει εκεί κάτω από αντίξοες συνθήκες διαβίωσης μέσα σε ξύλινους οικίσκους.

Σήμερα 13 χρόνια μετά, περιμένοντας ακόμα τους αρμοδίους φορείς να ξεπεράσουν την γραφειοκρατία ώστε το όνειρο αξιοπρεπούς διαβίωσης και κατοικίας να πάρει σάρκα και οστά, οι καιρικές συνθήκες χτύπησαν ξανά το Μοναστήρι.

Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις επέφεραν την κατάρρευση του δυτικού αναλημματικού τοίχους της Μονής καθιστώντας επικίνδυνη την στατικότητα του αύλειου χώρου αλλά και την πρόσβαση σε αυτήν από την κεντρική της πύλη με τον φόβο περαιτέρω κατολισθήσεων.

Η αδελφότητα σήμερα απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προσκόμματα και να μεριμνήσουν ουσιαστικά για την αποκατάσταση του Ιστορικού αυτού χώρου που τόσο πολύ έχει πληγεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News