default-image

Ταυτοποιήθηκαν 6 για την αιματηρή συμπλοκή στις Ασίτες

Ηράκλειο
Ταυτοποιήθηκαν 6 για την αιματηρή συμπλοκή στις Ασίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη η επιχείρηση της Αστυνομίας

Έξι νεαροί άνδρες από διάφορα χωριά της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε σε βάρος ενός Αμερικανού υπηκόου, στις αρχές Φεβρουαρίου, στις Ασίτες Ηρακλείου.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα νωρίς το πρωί, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε «έφοδο» στα σπίτια των νεαρών, οι οποίοι προσήχθησαν τελικά ενώπιον των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από ενδελεχή έρευνα της Αστυνομίας το προηγούμενο διάστημα, ταυτοποιήθηκαν τα άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση σε βάρος του Αμερικανού.

Όπως έγινε γνωστό, καταλυτικό ρόλο σ’ αυτό φέρεται να έπαιξε η ύπαρξη βίντεο που προήλθε από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης από κατάστημα στις Ασίτες.

Οι εμπλεκόμενοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρεις 20χρονους, έναν 18χρονο, καθώς και δύο ανήλικους αδερφούς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προσήχθη, επιπρόσθετα, και ο πατέρας των δύο ανήλικων.

Τελικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι Αρχές συνέλαβαν τρεις από τους νεαρούς. Και οι τρεις τους είναι ενήλικες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιποι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αξίζει να επισημάνουμε, πάντως, ότι καμία από τις εν λόγω συλλήψεις δεν προέκυψε εξαιτίας της υπόθεσης στις Ασίτες. Και οι τρεις νεαροί άνδρες συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, αφού -όπως έγινε γνωστό- μετά τη χθεσινή «έφοδο» στα σπίτια τους, η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε και κατάσχεσε όπλα.

Οι τρεις επρόκειτο να κρατηθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης με την αυτόφωρη διαδικασία.

Όσον αφορά στην υπόθεση των Ασιτών, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φερόμενοι εμπλεκόμενοι στην επίθεση σε βάρος του Αμερικανού ναύτη, αναμένεται να κληθούν στο επόμενο διάστημα για να απολογηθούν ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Αξίζει να τονιστεί, τέλος, ότι μετά τον τραυματισμό που υπέστη ο Αμερικανός με αιχμηρό αντικείμενο χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Κρήτης. Ευτυχώς, ωστόσο, έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατιώτης φέρεται να δέχτηκε μαχαιριά, αλλά και χτυπήματα από κατσούνα (ποιμενική μαγκούρα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News