Ισόβια στη χήρα και τον εραστή για τη δολοφονία του καρδιολόγου

Ηράκλειο
Ισόβια στη χήρα και τον εραστή για τη δολοφονία του καρδιολόγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοχοι και οι δύο κρίθηκαν από το δικαστήριο

Βαρύς ήταν τελικά ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τους δύο κατηγορούμενους για το φονικό του καρδιολόγου από τη Σητεία καθώς το δικαστήριο επέβαλε σε αμφότερους ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 38χρονο κατηγορούμενο – υιοθετώντας την Εισαγγελική πρόταση – για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ωστόσο η 39χρονη χήρα Καλαντζάκη κρίθηκε ένοχη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία σε βάρους του συζύγου της Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

Πρώτος απολογήθηκε ο 38χρονος αστυνομικός από τη Βουλγαρία, ο οποίος δήλωσε ότι λυπάται για την πράξη του, ζητώντας παράλληλα συγνώμη από την οικογένεια Καλαντζάκη. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι γνώριζε την 39χρονη από το σχολείο στη Βουλγαρία κι ότι ήρθε ξανά σε επαφή μαζί της τον Οκτώβριο του 2016, μέσω Facebook.

Όπως υποστήριξε στην απολογία του, ο 38χρονος γνώριζε ότι η συμπατριώτισσά του ήταν παντρεμένη, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι εκείνη του είχε πει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχέση της με τον άνδρα της. Μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος είπε ότι περίμενε το διαζύγιο του ζευγαριού.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος για τον οποίο ταξίδεψε στην Κρήτη από τη Βουλγαρία ήταν επειδή στα μέσα Αυγούστου του 2017 είχε δεχτεί διαδικτυακά απειλητικό μήνυμα από τον 62χρονο γιατρό. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο καρδιολόγος απείλησε τον ίδιο και το παιδί του, καθώς φέρεται να είχε αντιληφθεί τη σχέση που ο 38χρονος διατηρούσε με τη γυναίκα του.

Ο 38χρονος φέρεται να μετέβη στην Κρήτη προκειμένου να ζητήσει το λόγο από τον 62χρονο. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ήθελε να σκοτώσει τον γιατρό, παρά να απαλλάξει την 39χρονη από τα προβλήματά της. Μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στις στιγμές του φονικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 38χρονος δεν ισχυρίστηκε σε κανένα σημείο της απολογίας του ότι η συγκατηγορούμενή του ήταν αυτή που τον έβαλε να σκοτώσει τον άνδρα της.

«Μου κατέστρεψε τη ζωή»

Μετά την απολογία του 38χρονου αστυνομικού, ακολούθησε η απολογία της πρώην ερωμένης του, η οποία ισχυρίστηκε ότι επουδενί δε γνώριζε ότι ο συγκατηγορούμενός της θα δολοφονούσε τον άντρα της. Η 39χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία υποστήριξε ότι σε κάποια χρονική στιγμή που ο συγκατηγορούμενός της είχε μεθύσει, της είχε πει ότι θα σκοτώσει τον σύζυγό της. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι ο 38χρονος θα έκανε πράξη τα λεγόμενά του.

Σύμφωνα με την ίδια, προσπαθούσε να ξεκόψει από τον 38χρονο, ωστόσο εκείνος φέρεται να την απειλούσε, με αποτέλεσμα εκείνη να διστάζει να διακόψει τη σχέση τους. Επιβεβαίωσε, εξάλλου, ότι ο γάμος της με τον καρδιολόγο αντιμετώπιζε προβλήματα.

Η 39χρονη εμφανίστηκε, πάντως, εξοργισμένη απέναντι στον συγκατηγορούμενό της, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, κατέστρεψε τη ζωή της, αλλά και τη ζωή του παιδιού της.

«Το παιδί μου έχασε τον πατέρα του κι εγώ έχασα τον άντρα μου από έναν ανισόρροπο», φέρεται να υποστήριξε χθες η κατηγορούμενη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News