default-image

Το απόλυτο παράδοξο: Το φράγμα υπερχείλισε αλλά οι βρύσες «στέγνωσαν»

Ηράκλειο
Το απόλυτο παράδοξο: Το φράγμα υπερχείλισε αλλά οι βρύσες «στέγνωσαν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως εξηγείται ότι σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου οι βρύσες δεν στάζουν ούτε μια σταγόνα νερό

Το σκηνικό του παραλόγου ζει τις τελευταίες ώρες το Ηράκλειο καθώς από τη μια πλευρά οι δημότες βλέπουν τα φράγματα να υπερχειλίζουν και να καταγράφεται ρεκόρ βροχοπτώσεων των τελευταίων χρόνων και από την άλλη σε πολλές περιοχές οι βρύσες δεν στάζουν ούτε μια σταγόνα νερό. Πολλές είναι οι συνοικίες στις οποίες τα τελευταία 24ωρα έχουν καταγραφεί προβλήματα στην υδροδότηση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παράπονα και εκνευρισμός.

Τρεις μέρες παραμένουν χωρίς νερό οι κάτοικοι στην οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη οι οποίοι καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να καλύψουν ούτε βασικές τους ανάγκες όπως το μαγείρεμα και να κάνουν μπάνιο. Ίδια είναι η εικόνα και στη συνοικία του Μασταμπά όπου οι κάτοικοι κατέφυγαν στην αναγκαστική λύση των βυτίων νερού, καθώς δεν άντεχαν άλλο το μαρτύριο της σταγόνας που διήρκησε για πολλές ημέρες.

Σύμφωνα με τον κάτοικο της περιοχής κ.Βαρδάκη «αναγκαστήκαμε τελικά να αγοράσουμε νερό καθώς μια εβδομάδα ζούμε αυτή την ταλαιπωρία. Και το Σάββατο ολόκληρη η οδός Γλαύκου δεν είχε νερό και τα παράπονα είναι πολλά. Έχω μωρό που δεν έχει συμπληρώσει 40 μέρες από τη στιγμή που γεννήθηκε και δεν μπορούσαμε να του κάνουμε ούτε μπάνιο…».

Αιτία του κακού τα σπασμένα δίκτυα

Η κατάσταση το τελευταίο διάστημα ήταν δραματική σε περιοχές του κέντρου, το Καρακοβούνι, στον Μασταμπά και την οδό Ηρακλή, ενώ οριακή ήταν η κατάσταση στα Δειλινά. Η ΔΕΥΑΗ – που δέχεται καταιγισμό τηλεφωνημάτων- απαντά ότι αιτία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι οι βλάβες που σταδιακά αποκαθίστανται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ.Βουρεξάκη «σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί. Τα δίκτυα τροφοδοτήθηκαν με μεγάλες ποσότητες νερού από τον Αποσελέμη με αποτέλεσμα τα παλαιότερα δίκτυα να σπάνε και να χρειαστεί να αποκατασταθούν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφηκε τις τελευταίες 3 μέρες στις περιοχές γύρω από το Κορώνη Μαγαρά. Σκεφτείτε ότι στη δεξαμενή που βρίσκεται στην Ούλοφ Πάλμε έφταναν 650 κυβικά νερού την ώρα και από εκεί τροφοδοτείται το δίκτυο. Μέχρι την Κυριακή σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί».  

Πρόκειται πάντως για το απόλυτο παράδοξο καθώς ενώ όλοι περίμεναν εναγωνίως το φράγμα να τροφοδοτήσει και το Ηράκλειο με νερό, το πολύτιμο αγαθό δεν φτάνει στα σπίτια των δημοτών λόγω βλαβών…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News