Ποιος ευθύνεται που «στέγνωσαν» οι βρύσες στο Ηράκλειο;

Ηράκλειο
Ποιος ευθύνεται που «στέγνωσαν» οι βρύσες στο Ηράκλειο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκρηκτικό το πρόβλημα στο Ηράκλειο - Ανακοινώσεις από ΔΕΥΑΗ και ΟΑΚ

Διαστάσεις έχει πάρει το θέμα των διακοπών στην υδροδότηση που καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου καθώς με οργή αντέδρασαν οι δημότες στο γεγονός ότι ενώ το φράγμα Αποσελέμη υπερχείλισε, οι βρύσες σε πολλές συνοικίες «στέγνωσαν».

Εκρηκτικό παραμένει σύμφωνα με τις καταγγελίες το πρόβλημα με την έλλειψη νερού και σήμερα σε περιοχές όπως οι εργατικές κατοικίες Μπεντεβί και στην περιοχή του Κατσαμπά, με τους δημότες να αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να προμηθευτούν νερό από βυτία.

Μάλιστα η ΔΕΥΑΗ απολογείται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ηράκλειο, ενώ με τη σειρά του ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης υποστηρίζει ότι δεν φέρει ευθύνη για τη διακοπτόμενη υδροδότηση.

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Η:

«Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι  εξαιτίας της παροχής νερού από το Φράγμα Αποσελέμη, η οποία ξεκίνησε εκτάκτως στις 25-02-2019 και –κυρίως- λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης της πόλεως, προέκυψαν τις προηγούμενες μέρες, κάποια ζητήματα, όπως θολότητα του νερού αλλά και ζημιές που προκάλεσαν διακοπές στην υδροδότηση ορισμένων περιοχών. Καταβάλλεται προσπάθεια αυτά τα προβλήματα να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό και ήδη η κατάσταση έχει αρχίσει να ομαλοποιείται.

Σε κάθε περίπτωση, η Δ.Ε.Υ.Α.Η απολογείται στους δημότες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν. Και υπενθυμίζει ότι επειδή ακριβώς το δίκτυο ύδρευσης είναι πεπαλαιωμένο και προκαλεί τέτοιου είδους προβλήματα, έχει εξασφαλίσει την πλήρη χρηματοδότηση και έχει ήδη ξεκινήσει το μεγάλο έργο της αντικατάστασής του.    

Περισσότερες πληροφορίες επί της διανομής του νερού δίνονται καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810)».

Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ανακοινώνεται ότι:

«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., ως υπεύθυνος φορέας κατασκευής και λειτουργίας των έργων Αποσελέμη, ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου Ηρακλείου, ότι καμία ευθύνη δεν φέρει για την διακοπτόμενη υδροδότηση σε περιοχές της πόλης του Ηρακλείου.

Η έναρξη της υδροδότησης από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ) Αποσελέμη των Δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε στις 25/02/2019. Συγκεκριμένα, το νερό της ΕΕΝ Αποσελέμη διοχετεύεται σε δύο δεξαμενές της ΔΕΥΑ Ηρακλείου και όχι απευθείας στο δίκτυο διανομής του νερού προς τους τελικούς καταναλωτές.

Κατά συνέπεια, η πίεση του νερού από το υδραγωγείο Αποσελέμη, δεν μεταφέρεται στο δίκτυο διανομής νερού της ΔΕΥΑΗ, καθώς είναι δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους δίκτυα. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε βλάβη εμφανίζεται στο δίκτυο διανομής νερού της ΔΕΥΑΗ προς τους τελικούς καταναλωτές, είναι ανεξάρτητη από τη ροή του νερού Αποσελέμη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News