Καταγγέλλει εργολάβο η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ηράκλειο
Καταγγέλλει εργολάβο η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητά να μην γίνουν απολύσεις εργαζομένων

Καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου για «την απαράδεκτη και προκλητική στάση εταιρίας – εργολάβου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ένωσης.

Δείτε την ανακοίνωση:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και η σωματειακή επιτροπή στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και προκλητική στάση της εταιρίας – εργολάβου, απέναντι στο σύνολο του προσωπικού την ώρα που βρισκόμαστε σε διαδικασία συζητήσεων και διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ενώ το σωματείο έχει αποστείλει σχέδιο Σύμβασης και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις ώστε να βρεθεί επιτέλους μία λύση και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργατών, η εταιρία απαντάει με αναίτιες γραπτές παρατηρήσεις σε εργαζόμενους, κρίνοντας τη παραγωγικότητα μας σε καθήκοντα αλλότρια από αυτά που λέει η σύμβαση μας, ή για χρήση κανονικής άδειας τη Καθαρή Δευτέρα για να είμαστε με τις οικογένειες μας την ώρα που δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Η πραγματική στόχευση της εταιρίας είναι η οργάνωση των εργαζομένων και λειτουργεί εκδικητικά σε όσους τολμούν και σηκώνουν το ανάστημα. Δεν μας εκπλήσσει η στάση αυτή, καθώς και στην αρχή των διαπραγματεύσεων – συζητήσεων μας για την υπογραφή της ΕΣΣΕ απάντησε η εταιρία με απόλυση συναδέλφου, χωρίς να μας αποσαφηνίζει τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην εν λόγω απόλυση.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα μας:

- Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή για όλους.

- Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο εργοστάσιο.

- Να ολοκληρωθεί η συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Να σταματήσει ο απαράδεκτος μισθολογικός διαχωρισμός ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους.

- Άμεση και αναδρομική καταβολή της απλήρωτης υπερωρίας για όλο το χρονικό διάστημα που δουλεύουμε με την WasteSolutions σε όλους τους εργαζόμενους. Ενσωμάτωσή της στον μισθό.

- Επαναφορά του Βαρέου και Ανθυγιεινού Ενσήμου για όλους τους εργαζόμενους.

- Να υπογραφεί ΤΩΡΑ Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News