Για τους Παγκόσμιους Αγώνες Αερομοντελισμού από 15 χώρες, στο Ηράκλειο

Σπορ
Για τους Παγκόσμιους Αγώνες Αερομοντελισμού από 15 χώρες, στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεύθερη η είσοδος στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο - Μη χάσετε τους αγώνες

Από όλο τον κόσμο έφτασαν στο Ηράκλειο δεκάδες άνθρωποι για να συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες Αερομοντελισμού.

Συγκεκριμένα, η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε χτες, Κυριακή, στο αίθριο της Λότζια με αθλητές από 15 χώρες να παρελαύνουν στην 25ης Αυγούστου. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί στο χώρο της τελετής υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και έδωσαν τον όρκο της διοργάνωσης.

Τις αποστολές καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαι βέβαιος ότι η διαμονή σας στην πόλη μας, όπως και η διοργάνωση, θα είναι τόσο επιτυχημένες, που σύντομα θα ζητήσετε εσείς οι ίδιοι να αγωνιστείτε ξανά εδώ.

Το Ηράκλειο έχει εξελιχθεί σε αθλητική πρωτεύουσα της ελληνικής περιφέρειας και διοργανώσεις όπως οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αερομοντελισμού ενισχύουν την θέση του ως ένα σημαντικό αθλητικό κέντρο σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης καθώς και εκπρόσωποι της Διεθνούς και της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας.

Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με πυροτεχνήματα που εντυπωσίασαν τους Ηρακλειώτες.

Τους Παγκόσμιους Αγώνες Αερομοντελισμού (κατηγορία Ακροβατικών Εσωτερικού Χώρου) διοργανώνουν η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία, ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης. Το αγωνιστικό σκέλος διεξάγεται από την Δευτέρα 18 Μαρτίου έως και το Σάββατο 23 Μαρτίου, 8 το πρωί με 6 το απόγευμα, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News