Τυχερή μέσα στην ατυχία της έγκυος σκυλίτσα στο Γάζι

Ηράκλειο
Τυχερή μέσα στην ατυχία της έγκυος σκυλίτσα στο Γάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διερχόμενο αυτοκίνητο χτύπησε σκυλίτσα στο Γάζι και την άφησε μόνη και αβοήθητη

Αυτοκίνητο χτύπησε σκυλίτσα στο Γάζι και συγκεκριμένα έξω από το «Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο» και την εγκατέλειψε αβοήθητη.

Το ζώο ευτυχώς είχε… Άγιο, καθώς εκείνη την ώρα έκαναν περιπολία στην περιοχή αστυνομικοί του Α.Τ. Μαλεβιζίου, σύμφωνα με ανάρτηση της κ. Καλλιόπης Μαραβελάκη, στη σελίδα του Σωματείου «Ζωόφιλη Δράση».

Εκείνοι λειτούργησαν σαν φύλακες άγγελοι για το ζώο, καθώς δεν έμειναν άπραγοι, του έδωσαν νερό, παρέμειναν στο σημείο ώστε να το προστατέψουν από άλλα διερχόμενα οχήματα και ειδοποίησαν τα μέλη του Σωματείου.

Τα μέλη του Σωματείου έφτασαν άμεσα στο σημείο για να παραλάβουν το ζώο και να το μεταφέρουν σε κτηνιατρείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την γραμματέα της «Ζωόφιλης Δράσης», κ. Μαραβελάκη, πρόκειται για ένα θηλυκό σκυλάκι, κυνηγόσκυλο, το οποίο είναι έγκυος.

Η σκυλίτσα, όπως διαπίστωσε ο κτηνίατρος κ. Τριγώνης, ο οποίος άνοιξε το ιατρείο του για να αντιμετωπίσει το περιστατικό άμεσης ανάγκης, η σκυλίτσα έχει κάταγμα στο πίσω δεξιό πόδι και πρόβλημα στο εμπρός αριστερό επίσης.

Μπήκε νάρθηκας στο σοβαρό κάταγμα και αμφότερα θα αντιμετωπιστούν χειρουργικά, ενώ το ζώο έχει χτυπηθεί επίσης στο αριστερό μέρος της μουσούδας, όπου έγιναν συρραπτικά ράμματα.

Έχει επίσης μία σακούλα με οίδημα κάτω από τον λαιμό που θα αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά, ωστόσο το ευχάριστο είναι ότι μετά από έλεγχο που έκανε ο κτηνίατρος στο ζώο τα έμβρυα είναι ζωντανά.

Το ζώο παραμένει από χθες νοσηλευόμενο στο κτηνιατρείο του κ. Τριγώνη.

Επίσης από τον έλεγχο προέκυψε ότι η σκυλίτσα φέρει τσιπάκι. Πρόκειται λοιπόν για ένα δεσποζόμενο ζώο. Θα ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης προφανώς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News