Καλοί Λιμένες: Δύτες & ιδιωτικά σκάφη «χτενίζουν» τη θάλασσα για τον ψαροντουφεκά

Ηράκλειο
Καλοί Λιμένες: Δύτες & ιδιωτικά σκάφη «χτενίζουν» τη θάλασσα για τον ψαροντουφεκά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έρευνες δεν σταματούν για τον 33χρονο που αγνοείται

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται από στεριά και θάλασσα οι έρευνες στους Καλούς Λιμένες προκειμένου να βρεθεί ο 33χρονος ψαροντουφεκάς ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την Τετάρτη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, μάλιστα, βρέθηκε το ψαροντούφεκο του άντρα που αγνοείται και αναζητείται από το βράδυ της Τετάρτης, με την αγωνία για την οικογένειά του να «χτυπά» κόκκινο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Σάββατο και με το πρώτο φως της μέρας, οι έρευνες ξεκίνησαν πάλι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ώρα επιχειρούν τριμελής Ομάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, δύο ιδιώτες δύτες και τρία ιδιωτικά σκάφη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ημέρας πρόκειται να αυξηθούν οι δυνάμεις ενώ αναμένεται και ομάδα της ΕΜΑΚ που θα συμμετέχει στη μαραθώνια προσπάθεια να βρεθεί ο 33χρονος.

Να σημειωθεί ότι σκάφη του Λιμενικού Σώματος είναι αδύνατο να επιχειρήσουν και να συνδράμουν στις έρευνες λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε Αγία Γαλήνη και Κόκκινο Πύργο όπου και βρίσκονται. Γι’ αυτό το λόγο, και έχουν «ξεχυθεί» στη θάλασσα ιδιωτικά σκάφη.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Όλα ξεκίνησαν προχθές το μεσημέρι, όταν ο 33χρονος ξεκίνησε από το Ηράκλειο κι έφτασε οδικώς στους Καλούς Λιμένες, για υποβρύχια αλιεία με ψαροντούφεκο. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο αγνοούμενος επρόκειτο να προβεί σε υποβρύχια αλιεία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για έμπειρο ψαροντουφεκά.

Ο 33χρονος εθεάθη τελευταία φορά, περί τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, όταν και βούτηξε στην θάλασσα.

Έτσι, περίπου στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, οι οικείοι του, οι οποίοι είχαν αρχίσει να ανησυχούν, ενημέρωσαν τις Αρχές για την εξαφάνισή του. Άμεσα σήμανε «συναγερμός» στο Λιμενικό Σώμα και ξεκίνησε μία μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού τού ερασιτέχνη δύτη.

Πάντως, η αγωνία για την τύχη του 33χρονου ολοένα και κορυφώνεται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News