Πάρκο Γεωργιάδη - Δήμος Ηρακλείου: Γιατί κόπηκαν τα δέντρα;

Ηράκλειο
Πάρκο Γεωργιάδη - Δήμος Ηρακλείου: Γιατί κόπηκαν τα δέντρα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη δυσαρέσκεια για τις κοπές των δέντρων στο Πάρκο

Παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου Ηρακλείου ότι δεν θα κοπεί ούτε ένα δέντρο στο Πάρκο Γεωργιάδη, τελικά αυτό δεν συνέβη στη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών ανάπλασης.

Αντικρίζοντας τις παρακάτω εικόνες, πολίτες εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους, όπως και για τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής οι οποίες, όπως διαπιστώνουν, έπεσαν στο κενό, ενώ σφοδρές είναι οι αντιδράσεις και από τις Φυλές του Πάρκου.

Για τα δέντρα που απομακρύνθηκαν ο Δήμος Ηρακλείου υποστηρίζει ότι 3 δέντρα εντός του χώρου της παιδικής χαράς του Πάρκου είχαν πάρει μεγάλη κλήση μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση:

«Ο επιβλέπων γεωπόνος εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου ζήτησε να διενεργηθεί αυτοψία από το Δασαρχείο για να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα. Ο αρμόδιος επιβλέπων της Διεύθυνσης Δασών μαζί με τον Διευθυντή Δασών, μετέβησαν επιτόπου, επιβεβαίωσαν τον κίνδυνο που ήταν μη αναστρέψιμος και εξέδωσαν απόφαση υλοτομίας, η οποία αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” και τέθηκε ο όρος να γίνει εκ νέου φύτευση μεγάλων δέντρων στη θέση των επικίνδυνων που αναπόφευκτα απομακρύνθηκαν.

Η Δημοτική Αρχή έχει δεσμευθεί ότι η περιβαλλοντική αναβάθμιση του Πάρκου Γεωργιάδη θα ολοκληρωθεί χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα του πάρκου, αλλά αντίθετα με ενίσχυσή του».

Με τη φράση «η αποκάλυψη ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος» οι Φυλές του Πάρκου, αναφέρουν σε ανάρτηση τους «Κάτω τα χέρια από το Πάρκο, Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας», αναφέροντας μεταξύ άλλων:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News