Κτηματολόγιο: Παράταση και στην Κρήτη

Ηράκλειο
Κτηματολόγιο: Παράταση και στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες περιοχές παίρνουν παράταση στην Κρήτη - Πού μπορείτε να υποβάλετε δήλωση

Η πανθομολογούμενη αδυναμία ολοκλήρωσης των δηλώσεων του Κτηματολογίου εντός των καθορισμένων προθεσμιών οδήγησε σε παράταση και στους Δήμους του νομού Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, παρατάθηκε έως και την 27η Μαΐου 2019 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, στους καλλικρατικούς δήμους Γόρτυνας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών-Αστερουσίων και Βιάννου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας.

Η υποβολή δηλώσεων μπορεί να γίνει:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

ΠΑΡΛΑΜΑ & ΕΥΑΡΕΣΤΟΥ 5,

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΟΦΥΡΟΣ, ΤΚ 71410,

ΤΗΛ.: 2810 372659

ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

8:00 ΜΕ 16:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 ΜΕ 20:00

Ενημέρωση για το Κτηματολόγιο

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Κτηματολόγιο, τις Βραχυχρόνιες μισθώσεις και τα Δημοτικά τέλη είχαν όσοι παρακολούθησαν την ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων και η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου.

Όπως έγινε σαφές είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί παράταση της σχετικής προθεσμίας στο κτηματολόγιο για το Ηράκλειο καθώς ο κόσμος φάνηκε ανέτοιμος να ανταποκριθεί.

Παράταση και για τους δασικούς χάρτες

Παράταση των δασικών χαρτών για περιπτώσεις περιοχών όπου οι σχετικές προθεσμίες έληγαν από τις 29 Μαρτίου έως και τις 8 Μαΐου 2019 δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τροπολογία του στο νομοσχέδιο “Σύσταση, συγκρότηση και αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και άλλες διατάξεις”.

Στην τροπολογία διευκρινίζεται ότι η παράταση ισχύει και για τους κατοίκους του εξωτερικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News