default-image

Εργαζόμενοι διεκδικούν 5 μήνες δεδουλευμένων

Ηράκλειο
Εργαζόμενοι διεκδικούν 5 μήνες δεδουλευμένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λύση στα «δίκαια», όπως τα χαρακτηρίζουν, αιτήματά τους διεκδικούν οι εργαζόμενοι

Σε ασφαλιστικά μέτρα έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι στις δομές ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών στη Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος καθώς «διανύουν ήδη τον πέμπτο μήνα μη καταβολής δεδουλευμένων», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων θα γίνει την Παρασκευή 19 Απριλίου «προκειμένου να βρεθεί λύση στα δίκαια αιτήματά τους», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων:

Ως Σύλλογος Εργαζομένων ΚΗΦΗ Ελλάδος στηρίζουμε τον αγώνα και συμπαραστεκόμαστε στην κινητοποίηση των εργαζόμενων καθώς είναι αδιανόητο εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι και μάλιστα την καλύτερη, τουλάχιστον για τα ΚΗΦΗ, χρηματοδοτική περίοδο, όπου οι χρηματοδοτήσεις προκαταβάλλονται.

Είναι πλέον αναγκαία η διασφάλιση της ομαλής καταβολής των μισθών γεγονός που τα τελευταία χρόνια είναι μάλλον απραγματοποίητο όνειρο για τους εργαζόμενους που έχουν επέλθει σε δεινή θέση καθώς ανάλογα προβλήματα μη ομαλής καταβολής δεδουλευμένων οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την περίοδο των τελευταίων τριών ετών ενώ αναφέρεται ορατός ο κίνδυνος το διάστημα αυτό να μεγαλώσει.

Συμπαράσταση και από τον Σύλλογο Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το ΣΥΝΔΕ ΚΡΗΤΗΣ (σύλλογος νοσηλευτών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημοσίου) στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στις κοινωνικές δομές του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ,  Παιδικούς και Βρεφικούς σταθμούς με κάθε μέσο. Η διεκδίκηση των δεδουλευμένων είναι αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου. Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας οφείλει  στους 15 εργαζόμενους της κοινωφελούς επιχείρησης δεδουλευμένα  από το Δεκέμβριο του 2018 μέχρι και σήμερα  Απρίλιο του 2019.  

Είναι πλέον αναγκαία η διασφάλιση της ομαλής καταβολής των μισθών στους εργαζόμενους, γεγονός που τα τελευταία χρόνια είναι μάλλον απραγματοποίητο όνειρο για τους εργαζόμενους που έχουν επέλθει σε δεινή θέση.  Την Παρασκευή 19 Απριλίου είναι η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και σε αυτήν την μάχη θα είμαστε εκεί ΓΙΑΤΊ  η ροή της χρηματοδότησης είναι κοινή σε όλη την ΚΡΗΤΗ. Όμως κάποιοι συνάδελφοι καλούνται να κάνουν γιορτές χωρίς χρήματα.

Στήριξη από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ στηρίζει και συμπαρίσταται στον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ, των ΚΗΦΗ, των Παιδικών και Βρεφικων Σταθμών στον Δήμο Μίνωα Πεδιάδος.

Για τον ΠΑΣΕΚΔΑΠ η καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας στους 15 εργαζόμενους του ΝΠΙΔ του συγκεκριμένου Δήμου αποτελεί, πέρα από έκδηλη παραβίαση της κείμενης εργατικής νομοθεσίας, ακραία αντιδραστική πρακτική η οποία οδηγεί τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.

Το πνεύμα του νομοθέτη είναι ξεκάθαρο όταν ακόμα και με ειδική διάταξη του 2017 (άρθρο 101, Ν.4483/2017) προβλέπεται ότι "οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα καλύπτουν τις δαπάνες μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού τους που απασχολείται στα πλαίσια της Δράσης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" από κάθε είδους τακτικά ή έκτακτα ανειδίκευτα έσοδά τους, εφόσον η χρηματοδότηση της Δράσης καθυστερεί ή δεν επαρκεί..".

Ως εκ τούτου καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΙΔ, αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο, να μεριμνήσουν ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η κανονικότητα και να καταβληθούν όλες οι ωφειλόμενες απολαβές από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι και σήμερα Απρίλιο του 2019.

Τέλος, θα πρέπει η Δημοτική Αρχή στα πλαίσια του σεβασμού των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας αλλά και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων, να φροντίσει να μην επαναληφθούν φαινόμενα αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στην καταβολή της μισθοδοσίας του ως άνω προσωπικού, κάτι που θα παρακολουθεί στενά πλέον και ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ λαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες αν ποτέ χρειαστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News