Οι μαθητές στα Βορίζια έφτιαξαν πασχαλινές κάρτες & τις έστειλαν στους «γείτονές» τους

Ηράκλειο
Οι μαθητές στα Βορίζια έφτιαξαν πασχαλινές κάρτες & τις έστειλαν στους «γείτονές» τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μικροί μαθητές έβαλαν στόχο να γνωρίσουν άλλα παιδιά από γειτονικά τους σχολεία

Το Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών και η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας στάθηκε αφορμή για το Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων προκειμένου οι μικροί μαθητές να γνωρίσουν άλλα παιδιά από γειτονικά σχολεία.

Έτσι, λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υλοποίησαν την ιδέα που είχαν, έκαναν πράξη αυτό που βρισκόταν στο μυαλό τους. Επικοινώνησαν με τα όμορα σχολεία, του Ζαρού και των Καμαρών, προκειμένου να ξεκινήσει ένα είδος συνεργασίας μεταξύ τους και στο μέλλον δάσκαλοι και μαθητές να ενώσουν δυνάμεις για όμορφες πρωτοβουλίες.

«Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, σαν Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων, ώστε οι μαθητές να φτιάξουν πασχαλινές κάρτες και διάφορες κατασκευές οι οποίες “ταξίδεψαν” μέχρι το Ζαρό και τις Καμάρες. Τα παιδιά έγραψαν πάνω στο όνομά τους και την όλη διαδικασία την αντιμετώπισαν με μεγάλο ενθουσιασμό» λέει στο neakriti.gr ο προϊστάμενος του σχολείου στα Βορίζια, Χάρης Γεωργιακάκης.

Ο ίδιος προσθέτει πως σκοπός αυτής της κίνησης είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των σχολείων, γενικά, και των δασκάλων και μαθητών, ειδικά: «Εμείς εδώ πιστεύουμε πολύ στη συνεργασία και θεωρούμε ότι έτσι ερχόμαστε πιο κοντά με τους άλλους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. Την ιδέα μας τη βρήκαν πολύ καλή και οι δάσκαλοι των άλλων σχολείων με τους οποίους συνεργαστήκαμε.».

Ο κ. Γεωργιακάκης, μάλιστα, τονίζει ότι στο μέλλον σκοπεύουν να οργανώσουν μία συνάντηση προκειμένου οι μαθητές και των τριών σχολείων να γνωριστούν και στη συνέχεια να κάνουν όλοι μαζί δράσεις.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να υπάρχει αλληλεπίδραση και τα παιδιά να ξεφεύγουν από τον κλειστό κύκλο του σχολείου τους, να γνωρίζουν καινούρια άτομα και να ενώνουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους; Πάντως, το Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων ξέρει πολύ καλά πώς να το κάνει αυτό…

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σ’ αυτή την πασχαλινή δράση:

Ειρήνη Σωμαράκη - δασκάλα Γ’ και Δ’ τάξης,

Μαρία Πέικου - δασκάλα Α’ και Β’ τάξης,

Στέλιος Κουτεντάκης - υπεύθυνος του τμήματος ένταξης,

Ελένη Γκόλφω Μηχαϊλίδη - εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης,

Βασιλική Μαντζούκα - εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης,

Αθηνά Στόιου - υπεύθυνη Ολοήμερου Τμήματος,

Γιάννης Βελησσάρης - Γυμναστής

Χάρης Γεωργιακάκης - προϊστάμενος του σχολείου

Κωνσταντίνα Καρλή - δασκάλα Α’ τάξης,

Μαριλένα Τσακίρη - δασκάλα Δ’ τάξης,

Μαρίνα Καργάκη - δασκάλα Ε’ τάξης,

Μαρία Ασαργιωτάκη - δασκάλα Γ’ και Δ’ τάξης,

Μαρία Ασκοξυλάκη  - Α’ και Β’ τάξης,

Κώστας Δουκουμετζάκης - Ε’ και ΣΤ’ τάξης.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News