4 εκατομμύρια ευρώ σε Δήμους του Ηρακλείου

Ηράκλειο
4 εκατομμύρια ευρώ σε Δήμους του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχορηγήσεις Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους  

Το συνολικό ποσό των 4.094.400 ευρώ πρόκειτια να «μοιράσει» η Κυβέρνηση στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, επιλέξιμες δράσεις για χρηματοδότηση των δήμων είναι:

α) Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος, δηλαδή: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.

β) Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων, δηλαδή: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω.

Να σημειωθεί ότι δεν χρηματοδοτούνται έργα που έχουν ήδη ενταχθεί για χρηματοδότηση από άλλα προγράμματα.

Αναλυτικά τα χρηματικά ποσά που εγκρίθηκαν για τους δήμους Ηρακλείου είναι:

Αρχανών Αστερουσίων

Μινώα Πεδιάδος

Επιπλέον, αναρτήθηκαν στην Διαύγεια οι αποφάσεις χρηματοδότησης για τους Δήμους που επλήγησαν πρόσφατα από θεομηνίες, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών, ύψους 1.500.000 ευρώ συνολικά για την Κρήτη και αποδίδονται για τον νομό Ηρακλείου, στους δήμους Βιάννου (300.000 ευρώ), Φαιστού (300.000 ευρώ) και Μίνωα Πεδιάδος (200.000 ευρώ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News