Κακοποίησε άγρια την πρώην και της έκοψε τα μαλλιά - Στο σκαμνί 53χρονος

Ηράκλειο
Κακοποίησε άγρια την πρώην και της έκοψε τα μαλλιά - Στο σκαμνί 53χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβιώνει η άγρια κακοποίηση 33χρονης - Της χάραξε το σώμα με ένα μαχαίρι

Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει σήμερα η υπόθεση της άγριας κακοποίησης μιας 33χρονης - σήμερα - γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της, η οποία είχε λάβει χώρα πριν από περίπου πέντε χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσει - για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό - ένας 53χρονος - σήμερα - Κρητικός, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 9 ετών και 3 μηνών. Ο 53χρονος φέρεται να κακοποίησε - μεταξύ άλλων και σεξουαλικά - την πρώην σύντροφό του, επειδή εκείνη είχε διακόψει τη σχέση τους και αρνιόταν να τα ξαναβρούν παρά την επιμονή του ίδιου.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 6ης Αυγούστου του 2014. Σύμφωνα και με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο 53χρονος Κρητικός κατακράτησε παράνομα με πρόθεση για περίπου πέντε ώρες την πρώην σύντροφό του, μέσα στο αμάξι της, αλλά και σε χωράφι, στο οποίο την οδήγησε, στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθίτη στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ο κατηγορούμενος βιαιοπράγησε σε βάρος της 28χρονης - τότε - κοπέλας χτυπώντας την σε διάφορα σημεία του σώματός της, ενώ δε δίστασε να της βγάλει τα ρούχα και να προβεί σε ασελγείς σε βάρος της πράξεις. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το δικαστήριο, ο 53χρονος χρησιμοποίησε κι ένα μαχαίρι, τη “μύτη” του οποίου πίεζε σε διάφορα σημεία του σώματος της άτυχης γυναίκας.

Επίσης, ο κατηγορούμενος χρησιμοποιώντας το εν λόγω μαχαίρι φέρεται να έκοψε τα μαλλιά της πρώην συντρόφου του, αλλά και να της χτύπησε το κεφάλι πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου της. Κατόπιν φέρεται να την έσυρε έξω από το αυτοκίνητο και να τη χτύπησε με τα χέρια και τα πόδια του. Εξάλλου, σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο 53χρονος χτύπησε την 33χρονη και με το κινητό της τηλέφωνο. Από τα πολλαπλά χτυπήματα, η γυναίκα υπέστη κακώσεις, με αποτέλεσμα - τελικά - να χάσει τις αισθήσεις της.

Η 28χρονη - τότε - γυναίκα, αφού συνήλθε από το σοκ που είχε υποστεί, κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία, στελέχη της οποίας εντόπισαν τον 53χρονο και τον συνέλαβαν. Στον συλληφθέντα είχαν ασκηθεί τότε κακουργηματικές διώξεις και παραπέμφθηκε να απολογηθεί ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.

Μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 3.000 ευρώ και της εμφάνισης μία φορά το μήνα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου. Εξάλλου, του απαγορεύτηκε να προσεγγίζει και να έχει την οποιαδήποτε συναναστροφή με την 33χρονη.

Καταδικάστηκε ερήμην και αφέθηκε ελεύθερος

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε λάβει χώρα στις αρχές Νοεμβρίου του 2016 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου στη Νεάπολη. Στο δικαστήριο είχε εμφανιστεί τότε συγγενής του κατηγορουμένου, ο οποίος ανέφερε ότι ο 53χρονος δεν μπορεί να βρίσκεται αυτοπροσώπως στο δικαστήριο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, προσκομίζοντας και σχετική ιατρική βεβαίωση.

Τελικά, ο 53χρονος δικάστηκε - και καταδικάστηκε - ερήμην για τις πράξεις του βιασμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης κατακράτησης, της παράνομης οπλοφορίας μαχαιριού και της οπλοχρησίας. Συγκεκριμένα, είχε κηρυχθεί ένοχος κατά πλειοψηφία (6-1) για την πράξη του βιασμού, καθώς είχε μειοψηφήσει ένας ένορκος που έκρινε ότι θα πρέπει να αθωωθεί για την εν λόγω πράξη. Για τις υπόλοιπες, ωστόσο, πράξεις καταδικάστηκε ομόφωνα.

Αναλυτικότερα, στον 53χρονο επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 7 ετών για τον βιασμό, φυλάκισης 3 ετών για την επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενός έτους για την παράνομη κατακράτηση, έξι μηνών για την παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και ενός έτους για την οπλοχρησία. Τελικά του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 3 μηνών.

Επισημαίνεται ότι το δικαστήριο είχε αποφασίσει τότε η έφεση του καταδικασθέντος να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Με λίγα λόγια, ο 53χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, η οποία έχει προσδιοριστεί για σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News