Μειώθηκε στο Εφετείο η ποινή για τον 53χρονο που κακοποίησε άγρια την πρώην του

Ηράκλειο
Μειώθηκε στο Εφετείο η ποινή για τον 53χρονο που κακοποίησε άγρια την πρώην του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σ δεύτερο βαθμό ένοχος ο 53χρονος Κρητικός

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε σήμερα ο 53χρονος Κρητικός, ο οποίος τον Αύγουστο του 2014 είχε κακοποιήσει άγρια την 33χρονη –σήμερα- πρώην σύντροφό του, στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθίτη, στο Ηράκλειο.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης του επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών, με τριετή αναστολή.

Ο 53χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, είχε καταδικαστεί ερήμην το Νοέμβριο του 2016 από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 3 μηνών για τις πράξεις του βιασμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης κατακράτησης, της παράνομης οπλοφορίας μαχαιριού και της οπλοχρησίας.

Σημειώνεται ότι κατά την απολογία του σήμερα, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι κακοποίησε τη γυναίκα, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την πράξη του κι ότι λυπάται για ό,τι έκανε.

Ωστόσο, αρνήθηκε ότι ασέλγησε στην πρώην σύντροφό του, καθώς όπως υποστήριξε, ό,τι έγινε εκείνο το βράδυ, έγινε με τη συναίνεσή της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κακοποίησε την 33χρονη γυναίκα όταν εκείνη του είπε ότι δεν θέλει να βρίσκονται πια σε σχέση κι ότι έχει βρει άλλον σύντροφο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι φέρεται να έκοψε τα μαλλιά της πρώην συντρόφου του, αλλά και να της χτύπησε το κεφάλι πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου της.

Επίσης με το ίδιο μαχαίρι φέρεται να τη χαράκωσε σε διάφορα σημεία του σώματός της, αλλά και να τη χτύπησε προκαλώντας της κακώσεις.

Τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχο σήμερα τον 53χρονο για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για οπλοχρησία, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών, με τριετή αναστολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News