Μεγάλο καλώδιο: Αντιδρά η Δαμάστα στο σταθμό μετατροπής

Ηράκλειο
Μεγάλο καλώδιο: Αντιδρά η Δαμάστα στο σταθμό μετατροπής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εγρήγορση οι κάτοικοι της Δαμάστας

Αντιδράσεις προκάλεσε η δρομολόγηση του έργου της διασύνδεσης Κρήτης- Αττικής και συγκεκριμένα λόγω της δημιουργίας σταθμού μετατροπής στη Δαμάστα που αντιδρούν στα σχέδια.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό των Φορέων της Δαμάστας:

«Αναφορικά με την χθεσινή προκήρυξη του έργου της «μεγάλης» διασύνδεσης Κρήτης (Κορακιά) – Αττικής από την θυγατρική του ΑΔΜΗΕ «Ariadne interconnection» θα θέλαμε να επαναλάβουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι  η θέση της κοινωνίας της Δαμάστας είναι πάγια και αμετακίνητη, ο σχεδιαζόμενος σταθμός μετατροπής δεν έχει θέση στη Ιστορική και Μαρτυρική Δαμάστα.

Η Δαμάστα και οι άνθρωποι της θέλουν να έχουν αυτοί το λόγο στο σχεδιασμό του αναπτυξιακού προτύπου για τον τόπο τους.

Η θέση του Σταθμού Μετατροπής αλλά και των εγκαταστάσεων του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων είναι στον θεσμοθετημένο ενεργειακό κόμβο στην Κορακιά και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί η συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (που έχει ήδη απορριφτεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαλεβιζίου) της Διασύνδεσης Αττική-Κρήτη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης που προφανώς θα πραγματοποιηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι της Δαμάστας βρισκόμαστε σε εγρήγορση και φυσικά θεωρούμε δεδομένη την στήριξη από όλες της παρατάξεις του Δήμου Μαλεβιζίου, της Περιφέρειας Κρήτης και των τοπικών Βουλευτών & Ευρωβουλευτών στο δίκαιο αίτημα της κοινωνίας της Δαμάστας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News