«Κλεμμένο» το infopoint του Κουμπέ

Ηράκλειο
«Κλεμμένο» το infopoint του Κουμπέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημοτική Αρχή παρουσίασε ως νέο έργο περίπτερο πληροφόρησης που «ξήλωσε» παράνομα από τη Ν. Αλικαρνασσό

Ακόμα και στις τελευταίες μέρες της στη διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου, η απερχόμενη δημοτική Αρχή συνεχίζει ανενδοίαστα να δείχνει την περιφρόνησή της τόσο στην τήρηση της νομιμότητας, όσο και στην εξαπάτηση των κάτοικων της πόλης, θεωρώντας ότι απευθύνεται σε αμόρφωτους και εύκολα χειριζόμενους κατοίκους!

Αδυνατεί να πιστέψει ότι όλα είναι στο φως και στην κρίση των πολιτών. Ότι σε μερικές ημέρες οι Ηρακλειώτες θα επιλέξουν ένα νέο δήμαρχο, που οφείλει να έχει τα χαρακτηριστικά του νομοταγή, του έντιμου και του ειλικρινούς.

Σε δελτίο Τύπου της απερχόμενης δημοτικής Αρχής του Δήμου Ηρακλείου την προηγούμενη Παρασκευή 24 Μαΐου, μια μέρα πριν τις δημοτικές εκλογές, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι της πόλης ότι «ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του Κουμπέ, τις οποίες πραγματοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της ΔΕΠΤΑΗ, σε συνεργασία με την Αρχαιολογία. Τον χώρο επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 22 Μαΐου o δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ Μηνά Καπετανάκη, και διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι έχουν φύγει πλέον οι σκαλωσιές και το μνημείο λειτουργεί κανονικά και ως παραδοσιακό καφενείο αλλά και ως info point».

Μάλιστα, σε φωτογραφία που συνόδευε το δελτίο Τύπου εμφανίζεται ο απερχόμενος δήμαρχος να βλέπει την οθόνη ενός Infokiosk πληροφόρησης.

Η ανακοίνωση του 2016

Αν ανατρέξουμε όμως στον Μάιο του 2016, σε ανάλογο δελτίο Τύπου του Δήμου Ηρακλείου, πληροφορούμαστε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια Infokiosk για τις ανάγκες του έργου “Ψηφιακή περιήγηση στην Ιστορία της Νέας Αλικαρνασσού”, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Ένα από τα περίπτερα πληροφόρησης, που είχαν προορισμό τη Ν. Αλικαρνασσό και την ιστορία της, “υπέκλεψε” ο απερχόμενος δήμαρχος για να το εμφανίσει ως ΝΕΟ ΕΡΓΟ στον Κουμπέ στην πλατεία Κορνάρου, μία μέρα πριν τις εκλογές, και να φωτογραφηθεί!

Στο κείμενο του δελτίου Τύπου της 12ης Μαΐου 2016 ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται: «...Έτσι τώρα (με την ολοκλήρωση του έργου) θα δημιουργηθούν τρία ψηφιακά περίπτερα, όπου θα τοποθετηθούν οθόνες αφής και οι ξένοι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για την Ιστορία και για τον πολιτισμό της περιοχής...».

Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2013, στη διακήρυξη του ανοικτού διαγωνισμού του έργου “Ψηφιακή αποτύπωση της Ιστορίας της Ν. Αλικαρνασσού” αναφερόταν: «Ενέργεια 7 (ΠΑ7): Προμήθεια εξοπλισμού. Στα πλαίσια αυτού του υποέργου θα γίνει η προμήθεια και η εγκατάσταση τριών (3) σταθμών πληροφόρησης (infokiosks) εσωτερικού χώρου, καθώς και του απαραίτητου συμπληρωματικού εξοπλισμού δικτύωσης και διασύνδεσής τους με τον παγκόσμιο ιστό. Το υπολογιστικό σύστημα των infokiosks πρέπει να είναι τεχνολογίας P3 ή ισοδύναμο, τουλάχιστον 2,34 GHz και 4 GByte RAM και σκληρό δίσκο τουλάχιστον 500 GB, να είναι κατάλληλα τοποθετημένο στο εσωτερικό του κλωβού, να διαθέτει DVD ROM drive και σύνδεση LAN και δυνατότητα σύνδεσης ενσύρματα ή ασύρματα στο διαδίκτυο. Το Λειτουργικό Σύστημα θα είναι MS Windows 7 ή ισοδύναμο.

Τα προμηθευόμενα infokiosks πρέπει να διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα ήχου με δύο ηχεία Hi-Fi, θύρα Ethernet 10/100/1000, καθώς επίσης και κατάλληλη βάση στήριξης δαπέδου.

Η εγκατάσταση των σταθμών πληροφόρησης θα γίνει στους εξής χώρους:

  • Παλιό Δημαρχείο Αλικαρνασσού, νυν κτήριο στέγασης Τεχνικών Υπηρεσιών.
  • Υπό ανέγερση Πολιτιστικό Κέντρο.
  • Πολύκεντρο Νεολαίας...».

Αρχές του 2016 υποθέτουμε ότι πρέπει να παραδόθηκε το έργο, που από τον Οκτώβριο του 2012 μελέτησε, ενέταξε στο ΕΣΠΑ και δημοπράτησε το 2013 η δημοτική Αρχή του τέως δημάρχου κ. Γιάννη Κουράκη, και παρέλαβε για υλοποίηση η απερχόμενη δημοτική Αρχή.

Έτσι είχε στη διάθεσή της τρεις σταθμούς πληροφόρησης για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου για την Ιστορία της Νέας Αλικαρνασσού. Παράλληλα, φτιάχτηκε η ιστοσελίδα όπου μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί διεξοδικά www.alikarnassos.gr.

Ένα από αυτά τα περίπτερα πληροφόρησης, που είχαν προορισμό τη Ν. Αλικαρνασσό και την ιστορία της, “υπέκλεψε” ο απερχόμενος δήμαρχος για να το εμφανίσει ως ΝΕΟ ΕΡΓΟ στον Κουμπέ στην πλατεία Κορνάρου, μία μέρα πριν τις εκλογές, και να φωτογραφηθεί! Μάλιστα, αφαιρέθηκε το λογισμικό που προβλεπόταν και τοποθετήθηκαν άλλες πληροφορίες ενημέρωσης του κοινού. Όπως μάλιστα παρατήρησε ενημερωμένος αναγνώστης μας, στο infokiosk του Κουμπέ υπάρχει η ένδειξη ότι χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013, το όνομα της εταιρείας DOTSOFT, που μάλλον ως ανάδοχος προμήθευσε τον εξοπλισμό, άλλα και κάτω από ένα άσπρο αυτοκόλλητο που έχει τις λέξεις “INFOPOINT” (και πιθανά δανείστηκαν από το info point του Τμήματος Τουρισμού που στεγάζεται στο ισόγειο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης) διαβάζεται δυσδιάκριτα μεν αλλά κατανοητά “Ψηφιακή περιήγηση στην Ιστορία της Ν. Αλικαρνασσού”.

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Περιφρόνηση στους κατοίκους της Ν. Αλικαρνασσού

Τι λένε οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων της Νέας Αλικαρνασσού, που μοχθούν για την προβολή της Ιστορίας και των εθίμων της γενιάς τους; Αλήθεια, οι κάτοικοι της περιοχής, ιδιαίτερα οι παράγοντες που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές και ζήτησαν την ψήφο των κάτοικων της Ν. Αλικαρνασσού τι λένε γι’ αυτήν την προσβλητική για τους Αλικαρνασσιώτες συμπεριφορά;

Μάλιστα, ο υποψήφιος δήμαρχος, καταγόμενος από τη Ν. Αλικαρνασσό, που γνωρίζει καλά το θέμα και από την επαγγελματική του ενασχόληση με αυτό, ποια θέση παίρνει για την υπεξαίρεση του εξοπλισμού που έπρεπε να χρησιμοποιείται για την προβολή της Ιστορίας της Ν. Αλικαρνασσού, όπως είχε προβλεφθεί;

Τι λένε όμως και όλοι οι συνυποψήφιοι δήμαρχοι Ηρακλείου;

Αλλά και για το θέμα της νομιμότητας της κίνησης να αφαιρεθεί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που είχε προμηθευτεί ο Δήμος Ηρακλείου για τις ανάγκες ενός έργου που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες ενός άλλου έργου, τι μπορεί να πει κανείς;

Ενώ γνωρίζει ο απερχόμενος δήμαρχος ότι υπάρχει υποχρέωση διατήρησης του εξοπλισμού που αγοράζεται για τις ανάγκες ενός έργου που χρησιμοποιείται από το ΕΣΠΑ για τουλάχιστον μια πενταετία, προκλητικά παρανομεί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες! Η Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Κρήτης τι λέει για τη νομιμότητα τέτοιων ενεργειών; Οι συνηθισμένες αναφορές... όταν πιάνεται κάποιος “με τη γίδα στον ώμο”, ότι «δεν είναι αυτό που νομίζετε», δεν πείθουν πλέον... κανένα!

Η “καραμέλα” στα χείλη του απερχόμενου δημάρχου, ότι συκοφαντείται, ώστε να φανατίζει τους υποστηρικτές του και να αποφεύγει τον αντίλογο, δεν είναι πλέον αποδεκτή από τους σκεπτόμενους Ηρακλειώτες.

Θα έχει άραγε το πολιτικό θάρρος να ζητήσει συγνώμη «ένας ευγενής του Χάνδακα», «ένας εκπρόσωπος του αστικού Ηρακλείου», όπως αρέσκεται να εμφανίζεται, για την ενέργειά του αυτή, από τους κατοίκους της Νέας Αλικαρνασσού ή θεωρούν ότι οι στην πλειοψηφία τους οικοδόμοι, εργάτες και εργαζόμενοι του προαστίου είναι πολίτες β’ κατηγορίας;

Θα επαναφέρει άμεσα το infokiosk στον χώρο που προβλέπεται, για να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό που αγοράστηκε, την ενημέρωση και την ψηφιακή περιήγηση στην Ιστορία της Ν. Αλικαρνασσού;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News