Διαγνωστικά Κέντρα: Ποιοι μπορούν να κάνουν δωρεάν εξετάσεις

Ηράκλειο
Διαγνωστικά Κέντρα: Ποιοι μπορούν να κάνουν δωρεάν εξετάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ισχύει στο Ηράκλειο; - Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Διευκρινίσεις αναφορικά με το τι ισχύει στο Ηράκλειο, σχετικά με τη συνεχιζόμενη απεργία στα Διαγνωστικά Κέντρα εκδίδει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Όπως είναι γνωστό, έπειτα και από την απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας, μπορούν να εξυπηρετούν τους πολίτες, ωστόσο, δε θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες.

Οι πολίτες θα πληρώνουν το 85%

Ειδικότερα, οι πολίτες θα καταβάλουν το 85% της τιμής που αναγράφεται στο παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια θα καταθέτουν την απόδειξη στον ΕΟΠΥΥ, για να εισπράξουν τα χρήματα από τον Οργανισμό. Οι ασθενείς απαλλάσσονται μόνο από την καταβολή του 15% της συμμετοχής του παραπεμπτικού.

Δωρεάν εξετάσεις για μερίδα ασθενών

Από την πλευρά του, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου καλεί τα Διαγνωστικά Κέντρα («κατά την ιατρική τους κρίση», όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση), να εξυπηρετούν δωρεάν τους ασθενείς με «χρόνιες βαριές ασθένειες, καθώς και με επείγοντα και οξέα προβλήματα υγείας».

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου: «Συμπαραστεκόμαστε στις δράσεις των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών που στόχο έχουν την προάσπιση της επαγγελματικής αξιοπρέπειας κάθε γιατρού.

Καλούμε τα μέλη μας να εξουσιοδοτήσουν τον Ι.Σ.Η για να προβεί σε καταγγελία της όποιας, άτυπης σήμερα, “Σύμβασης για Εκτέλεση Παρακλινικών Εξετάσεων” με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και στη διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων συλλογικής σύμβασης, χωρίς clawback».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News