Ομολόγησε πως έστειλε το φίλο του στη ΜΕΘ - Προφυλακιστέοι οι «κουμπάροι» για τις φυτείες

Ηράκλειο
Ομολόγησε πως έστειλε το φίλο του στη ΜΕΘ - Προφυλακιστέοι οι «κουμπάροι» για τις φυτείες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε περιβόλια στην Τύλισο καλλιεργούσαν τις φυτείες - Ομολόγησε ότι χτύπησε τον φίλο του κατά τη διάρκεια καβγά

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν το μεσημέρι κάτω από ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα οι δύο κουμπάροι που πιάστηκαν στα πράσα να καλλιεργούν φυτείες, λίγα μέτρα μακριά από Εκκλησία στην Τύλισο.

Ο 34χρονος από την Αξό και ο 29χρονος από τον  Προφήτη Ηλία, κρίθηκαν με τις ιδιαίτερα επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου για την καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς όχι μόνο ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν επί ημέρες να ποτίζουν με κουβάδες τις φυτείες που καλλιεργούσαν σε περιβόλια στην Τύλισο, αλλά οι άνδρες του Τμήματος Ειδικών Αποστολών κατάφεραν να εντοπίσουν και το αποξηραντήριο που χρησιμοποιούσαν.

Ο χώρος εντοπίστηκε σε αγροικία στην Αξό, όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν μία καταπακτή και βρέθηκαν σε ημιυπόγεια αποθήκη με σύρματα για το άπλωμα των δέντρων, ενώ στο πάτωμα βρέθηκαν υπολείμματα αποξηραμένης κάνναβης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών από τα 133 δενδρύλλια θα προέκυπταν 133 κιλά κάνναβης από τα οποία οι δύο κουμπάροι θα αποκόμιζαν από 330 έως και 930 χιλιάδες ευρώ, όταν θα έφταναν στην πώληση του χασίς.

Στη ΜΕΘ ο 36χρονος

Την ίδια ώρα στο Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου βρίσκονταν ενώπιον του εισαγγελέα, ο 51χρονος από τη Μεσαρά, ο οποίος συνελήφθη χθες, επειδή καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης, ενώ ομολόγησε πως είναι εκείνος που έστειλε στην εντατική 36χρονο φίλο του με τον οποίο είχαν οικονομικές διαφορές.

Ο 36χρονος και ο 51χρονος φιλονικούσαν για ένα μηχανάκι και φαίνεται ότι συναντήθηκαν για να λύσουν τις διαφορές τους.

Ωστόσο ο 36χρονος βρέθηκε αργότερα χτυπημένος στο σπίτι του και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους συγγενείς του έπεσε σε κώμα και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου.

Το θύμα φέρει ένα χτύπημα στο κεφάλι και ο 51χρονος έχει ομολογήσει πως τον χαστούκισε την ώρα του καβγά με συνέπεια να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί την Παρασκευή για την καλλιέργεια των ναρκωτικών, ενώ η έρευνα για τον τραυματισμό του 36χρονου συνεχίζεται, εν αναμονή νεώτερων εκτιμήσεων από το Βενιζέλειο για την κατάσταση της υγείας του.

Εξίσου σοβαρή είναι ωστόσο και η υπόθεση που εξιχνιάστηκε χθες από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου, που πέρασε χειροπέδες σε 49χρονο.

Στο σπίτι του βρέθηκαν πάνω από 1300 γρ. χασίς 2,7 γρ. 2.7 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης, 2 ζυγαριές, τμήματα κλώνων από φυτά κάνναβης.

Στο μικροσκόπιο των Διωκτικών Αρχών βρίσκονται οι διασυνδέσεις του με τα ντόπια κυκλώματα καλλιεργητών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News