Το νερό νεράκι λένε κάτοικοι περιοχών του Ηρακλείου

Ηράκλειο
Το νερό νεράκι λένε κάτοικοι περιοχών του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στέγνωσαν» οι βρύσες στις Μεσαμπελιές και το Κορακοβούνι

Μία κατάσταση… απίστευτη επικρατεί σε περιοχές του Ηρακλείου και μάλιστα στη καρδιά του καλοκαιριού, με το θερμόμετρο να βρίσκεται στα… ύψη και την ζέστη να γίνεται ανυπόφορη.

Κάτοικοι των περιοχών του Ηρακλείου και συγκεκριμένα κάτοικοι από τις Μεσαμπελιές και το Κορακοβούνι καταγγέλλουν ότι δεν τρέχει σταγόνα νερού στα σπίτια τους.

Μάλιστα στο Κορακοβούνι και συγκεκριμένα επί τις οδούς Στέφανου Φινίτση, Βλαχάκη και Φιλομήλου, ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις ολόκληρες ημέρες οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν νερό. 

Η καταγγέλλουσα που επικοινώνησε με το neakriti.gr, όπως μας είπε επικοινώνησε με υπάλληλο της ΔΕΥΑΗ, όπου ενημέρωσε ότι για τέταρτη ημέρα δεν τρέχει σταγόνα νερού στα σπίτια τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Α.Π.: «Η απάντηση που πήρα από τον υπάλληλο, μετά από τέσσερις ημέρες και την ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί να… "χτυπάει" κόκκινο, ήταν ότι: "Δεν ξέρουμε που οφείλεται αυτό, καθώς δεν εντοπίζεται βλάβη"».

Με τον υπάλληλο επίσης να διευκρινίζει στην αγανακτισμένη γυναίκα, η οποία έχει οικογένεια και μικρά παιδιά: «Δεν μπορώ να κάνω κάτι τώρα. Αύριο… Σάββατο, όταν και αν βρούμε τη ζημιά, διαφορετικά από Δευτέρα και… βλέπουμε».

Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση δεν «παλεύεται, ούτε στην τουαλέτα δεν μπορούμε να πάμε. Οι υπεύθυνοι πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα, είτε να αποκατασταθεί η ζημιά, αν υπάρχει ζημιά, ή να μας φέρουν με κάποιο τρόπο νερό».

Ίδιο το σκηνικό και στις Μεσαμπελιές

Ίδια η κατάσταση που επικρατεί και στις Μεσαμπελιές, με τον αγανακτισμένο επίσης πολίτη Α.Κ., να καταγγέλλει και εκείνος με τη σειρά το στο neakriti.gr, ότι δεν τρέχουν νερό οι βρύσες τους από το πρωί της Πέμπτης, ενώ το απόγευμα για μία ώρα περίπου οι βρύσες τους… έσταζαν, κόπηκε πάλι, ενώ δεν είχαν καμία ενημέρωση.

Μάλιστα σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα και αρχές της εβδομάδας δεν είχαν πάλι νερό, Δευτέρα και Τρίτη. «Οι βρύσες μας έχουν… στεγνώσει κι εμείς έχουμε φτάσει στα όριά μας, ενώ η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι η δεξαμενή της Φορτέτσας έχει υποστεί κάποια βλάβη. Ας διορθωθεί λοιπόν αυτή η βλάβη, πόσος χρόνος χρειάζεται; Τι θα κάνουμε; έχουμε μωρά παιδιά!».

Διευκρινίζεται ότι το neakriti.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργο Βουρεξάκη, για να πάρει μία απάντηση για τα αίτια του όλου προβλήματος, αλλά η επικοινωνία δεν κατέστη εφικτή.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News