Eτοιμαστείτε: Έρχονται τα Αλατσατιανά Τραχανοαπλώματα

Ηράκλειο
Eτοιμαστείτε: Έρχονται τα Αλατσατιανά Τραχανοαπλώματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν τι θα πει η έκφραση …. «έχει απλωμένο τραχανά………»!!!!

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, για άλλη μια χρονιά, απλώνει το τραχανά του, το Σάββατο 20.07.2019 στην πλατεία Αλατσάτων, δίπλα στη στέγη του Συλλόγου μας, Γ. Μαστρακούλη 13, Νέα Αλάτσατα Ηράκλειο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,

είστε όλοι προσκαλεσμένοι και καλοδεχούμενοι, να προσέλθετε για να συμμετάσχετε στην καθιερωμένη παρασκευή της 1ης δόσης τραχανά του συλλόγου, να συνδράμετε με τη συμμετοχή σας, στην προσπάθεια του συλλόγου μας, να διατηρήσουμε τα έθιμα των προγόνων μας, τηρώντας την πατροπαράδοτη συνταγή του θρεπτικού και νοστιμότατου, αλατσατιανού τραχανά, που ανέθρεψε γενιές και γενιές, όπως τη μάθαμε από τις γιαγιάδες και τις μανάδες μας.

Ελάτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία δημιουργικότητας, μέσα σε ένα κλίμα ευθυμίας και χαράς και να δείτε και να μάθετε πως κατασκευάζεται αυτή η καταπληκτική τροφή. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να καταλάβετε τι θα πει η έκφραση …. «έχει απλωμένο τραχανά………»!!!! Ας συμμετάσχουμε λοιπόν όλοι μαζί στη διαδικασία της παρασκευής του τραχανά από νωρίς το πρωί (αρχίζουμε στις 6,30 το πρωί).

Παρακαλούμε ιδιαίτερα για τη συμμετοχή των νέων και των μικρών παιδιών, για τη συνέχεια της παράδοσης.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News