default-image

Σύγχυση για τον ΦΠΑ στα μαγαζιά εστίασης στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Σύγχυση για τον ΦΠΑ στα μαγαζιά εστίασης στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλειου για τον ΦΠΑ

Με την παρούσα, ως εκπρόσωπο του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Επισιτισμού κ. διασκέδασης του νομού Ηρακλείου θα θέλαμε, να σας μεταφέρουμε για ακόμα μια φορά την σύγχυση και την ανησυχία που κυριαρχεί στον κλάδο μας, η οποία όλο και γίνεται μεγαλύτερη, αναμένοντας τις τροποποιήσεις στα φορολογικά φλέγοντα ζητήματα, για τα οποία δεσμευτήκατε δημοσίως προεκλογικά.

Γράφει η πρόεδρος κ. Μαρία Χαλβατζή - Αντωνακάκη

Όπως είστε σε θέση να γνωρίζετε, πρώτον, λόγω της θεσμικής σας θέσης σας αλλά και επανειλημμένα, ως συνομιλητής με εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης και της αναψυχής, όλοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους ανωτέρω κλάδους έρχονται αντιμέτωποι με υπέρογκες και δυσβάσταχτες φορολογίες.

Μετά από μεγάλο αγώνα για μείωση των φορολογικών συντελεστών, έγινε η αρχή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με μία πρώτη μείωση από το 24% στο 13% που αφορούσε μόνο το φαγητό στις επιχειρήσεις μας, με αποτέλεσμα να διχάζει έναν ολόκληρο κλάδο καθώς άφησε εκτός τροπολογίας όλα τα υπόλοιπα είδη, όπως καφές, αναψυκτικά κοκ. Σαν αντιπολίτευση, τότε, η Νέα Δημοκρατία και κρίνοντας πως το μέτρο ελάφρυνσης ήταν, αν μη τι άλλο, ελλιπές, είχε καταθέσει τροπολογία για την καθολική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση -εξαιρουμένων των αλκοολούχων ποτών- στο 13% οριζόντια για όλα τα προϊόντα συμπεριλαμβανομένων του καφέ και των ροφημάτων, γεγονός το οποίο προεκλογικά δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες και ανακούφιση σε χιλιάδες επιχειρηματιών. Όπως η ίδια η τροπολογία- προσθήκη της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει,  στην αιτιολογική της έκθεση, η μείωση του Φ.Π.Α θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη καθώς από την μια πλευρά θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και θα ωφεληθούν οι καταναλωτές και θα προκύψει συνολικά τόνωση της απασχόλησης του κλάδου και από την άλλη θα αυξηθεί η φορολογική συμμόρφωση όπου, αφενός, θα μειώσει την παραοικονομία αφετέρου θα αποφέρει έσοδα εκατομμυρίων στα κρατικά ταμεία.

Φτάνοντας στο σήμερα και μη έχοντας κάποια πληροφόρηση ή ενημέρωση σχετικά με την πορεία και την εφαρμογή της τροποποίησης, σας θέτουμε το παρακάτω ερώτημα,

Πότε θα υλοποιηθεί η δέσμευση του Απριλίου;

Εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί έως τέλος Σεπτεμβρίου και θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε από εσάς την δέσμευση ότι θα συμπεριληφθούν οι ανωτέρω αλλαγές, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για το σύνολο της εστίασης της χώρας μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News