Διακοπή στη δίκη για τα 18,5 κιλά χασίς σε καφενείο στο Τυμπάκι  

Ηράκλειο
Διακοπή στη δίκη για τα 18,5 κιλά χασίς σε καφενείο στο Τυμπάκι  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξιχνίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ. έγινε τον Φεβρουάριο του 2018

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδικαστεί τελικά η υπόθεση του εργαστηρίου κατεργασίας κάνναβης που φέρεται να είχε στηθεί μέσα σε καφενείο στο Τυμπάκι της Μεσαράς.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης - σε δεύτερο βαθμό - επρόκειτο να γίνει σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Ωστόσο, λόγω παρέλευσης ωραρίου, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση πριν ξεκινήσει η επίμαχη δίκη, για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν για να δικαστούν εκείνη την ημέρα δύο φίλοι, οι οποίοι εκτίουν ποινές κάθειρξης 18 ετών, καθώς φέρονται να είχαν αποθηκεύσει στο επίμαχο καφενείο περισσότερα από 16 κιλά χασίς, αλλά και πάνω από 2,5 κιλά “σοκολάτας” (κατεργασμένης κάνναβης)!

Η εξιχνίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ. έγινε τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έλαβε χώρα στις 15 Οκτωβρίου του ίδιου έτους.

Εκείνη την ημέρα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχους αμφότερους τους άνδρες ηλικίας 49 ετών.

Συγκεκριμένα, στον κάθε έναν από αυτούς επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 ετών, καθώς και χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ.

Μετά την καταδίκη τους, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News