default-image

Στα «μαλακά» οι 2 για το καφενείο με τα 18,5 κιλά χασίς στο Τυμπάκι

Ηράκλειο
Στα «μαλακά» οι 2 για το καφενείο με τα 18,5 κιλά χασίς στο Τυμπάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχο το γεωπόνο όπως πρωτοδίκως

Στα «μαλακά» έπεσαν τελικά σήμερα οι δύο φίλοι από τη Μεσαρά, οι οποίοι δικάζονταν για την υπόθεση του καφενείου στο Τυμπάκι, όπου τον Φεβρουάριο του 2018 είχαν βρεθεί περισσότερα από 18,5 κιλά χασίς.

Ενώ αμφότεροι οι Κρητικοί - ηλικίας κι οι δύο 49 ετών - είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό έκαστος σε κάθειρξη 18 ετών, σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης τους έκρινε εκ νέου ένοχους, μειώνοντας, ωστόσο, σημαντικά τις ποινές τους: Στον 49χρονο γεωπόνο επιβλήθηκε κάθειρξη 6 ετών, ενώ στο συνομήλικο φίλο του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή. Έτσι, ο τελευταίος αποφυλακίζεται άμεσα.

Σημειώνεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχο το γεωπόνο όπως πρωτοδίκως. Ωστόσο, αναφορικά με το φίλο του, η κατηγορία μετατράπηκε από «συναυτουργία» σε «συνέργεια» στην πράξη του γεωπόνου.

Επισημαίνεται ότι σε αμφότερους τους καταδικασθέντες, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, οι ποινές τους μειώθηκαν σημαντικά.

Ειδικότερα, στον 49χρονο γεωπόνο χορηγήθηκε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Τελικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών και χρηματική ποινή ύψους 5000 ευρώ.

Έτσι επιστρέφει στη φυλακή, ωστόσο, δεδομένου ότι έχει ήδη εκτίσει σημαντικό μέρος της ποινής του, αναμένεται να αποφυλακιστεί κι αυτός μέσα στους επόμενους μήνες.

Στον αντίποδα, ο δεύτερος κατηγορούμενος αποφυλακίζεται άμεσα. Το δικαστήριο του χορήγησε τα ελαφρυντικά της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και του πρότερου σύννομου βίου.

Τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, με τριετή αναστολή. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι και στον εν λόγω κατηγορούμενο επιβλήθηκε χρηματική ποινή 5000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News