Νοτιάδες: Άλλαξαν προορισμό τα αεροσκάφη στο Ηράκλειο - Επέστρεψε αεροπλάνο

Ηράκλειο
Νοτιάδες: Άλλαξαν προορισμό τα αεροσκάφη στο Ηράκλειο - Επέστρεψε αεροπλάνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταλαιπωρία και αλλαγή σχεδίων για τους επιβάτων

Θύελλα προβλημάτων προκάλεσαν οι άνεμοι έντασης έως και 8 μποφόρ στην Κρήτη. Κάποια από τα αεροσκάφη που προσπάθησαν να προσεγγίσουν την Παρασκευή το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» Ηρακλείου δεν τα κατάφεραν καθώς ισχυρές ήταν οι ριπές, με αποτέλεσμα άλλα να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο από το οποίο απογειώθηκαν και άλλα να αλλάξουν προορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τεράστια ήταν η ταλαιπωρία για τους επιβάτες αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση Αθήνα- Ηράκλειο το οποίο αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα καθώς παρά τις προσπάθειες δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Αεροσκάφη με προορισμό το Ηράκλειο αναγκάστηκαν λόγω των ανέμων να προσγειωθούν εκτός από το αεροδρόμιο Χανίων, σε Αθήνα και Ρόδο.

Πρόβλημα για 3 πτήσεις

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της Fraport, Γιάννη Παπάζογλου «μια πτήση από Αννόβερο για Ηράκλειο προσγειώθηκε τελικά στις 8:45π.μ στα Χανιά, ακολούθησε στις 10:30π.μ. πτήση από Φρανκφούρτη για Ηράκλειο που άλλαξε προορισμό, ενώ προς τα Χανιά κατευθύνθηκε και αεροσκάφος από τη Βασιλείας της Ελβετίας».

Για τους επιβάτες οι αλλαγές σχεδίων έκρυβαν ταλαιπωρία καθώς έπρεπε να προωθηθούν σε διαφορετική ώρα ή με διαφορετικό τρόπο στον προορισμό τους.

Πέρα από τα προβλήματα με τους ανέμους στο Ηράκλειο, δύο πτήσεις από Αννόβερο και Ντίσελντορφ δεν μπόρεσαν σύμφωνα με τον κ.Παπάζογλου να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Χανίων καθώς δεν υπήρχαν ελεύθερες θέσεις. Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα Χανιά είναι καλές και δεν επηρεάζουν την εναέρια κυκλοφορία πτήσεων.

Και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ανάλογα με την ένταση που είχαν οι ριπές των ανέμων μεταβάλλονταν και τα δεδομένα και έτσι στη διάρκεια της ημέρας αρκετά αεροσκάφη κατάφεραν να προσγειωθούν στο Ηράκλειο μετά από διαδοχικές προσπάθειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News