Επιτυχημένη εκδήλωση για την Ενδοοικογενειακή Βία

Ηράκλειο
Επιτυχημένη εκδήλωση για την Ενδοοικογενειακή Βία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη βία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου – «Μποδοσάκειο», η 6η κατά σειρά εκδήλωση, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών, γύρω από το κρίσιμο κοινωνικό φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας.

Πρόκειται για μία προσπάθεια που ξεκίνησε από την προηγούμενη χρονιά με ευθύνη της τοπικής Εκκλησίας, αλλά υλοποιείται ως συλλογικό έργο, με την συμμετοχή και την συνεργασία ειδικών υπηρεσιών οι οποίες εμπλέκονται στο πεδίο της διαχείρισης και αντιμετώπισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Μια ομάδα σημαντικών ομιλητών: εισαγγελικοί λειτουργοί, αξιωματικοί της αστυνομίας, ειδικοί επιστήμονες, σε μία κατάμεστη αίθουσα με ακροατήριο γονείς και εκπαιδευτικούς, ανέλυσαν και διαφώτισαν με τις τοποθετήσεις και τις απαντήσεις τους, σε θέματα που αφορούν την αναγνώριση και διάγνωση των κακοποιητικών σημείων, την στοχευμένη και ορθή αντιμετώπιση της δυσμενούς αυτής κατάστασης, ενώ ιδιαίτερο βάρος και έμφαση δόθηκε στο νομοθετικό πλαίσιο και την ποινική διάσταση των αδικημάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Στον χώρο παρευρέθηκε και χαιρέτισε την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα 1ο , 2ο και 8ο  Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου, καθώς και με τις υπηρεσίες που μετείχαν με εκπροσώπους ομιλητές στην συζήτηση.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, βάζοντας μπροστά έννοιες όπως το ενδιαφέρον, η ευθύνη, η ουσιαστική συνεργασία και προπάντων η συνείδηση για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του προβλήματος.

Αναλυτικά, η Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ευχαριστεί και συγχαίρει τους ομιλητές - εκπροσώπους των Υπηρεσιών που μετείχαν στην συζήτηση, και συγκεκριμένα:

  • την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου και την Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Θεοδώρα Μανιώτη – Γραφείο Ανηλίκων, όπως και την Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Μαρία Μηλάκη – Γραφείο Ανηλίκων,
  • την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου και την κ. Δήμητρα Ζέρβα, Αστυνόμο Β’ – Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, όπως και την κ. Αγγελική Μπερνιδάκη, Υπαστυνόμο Α’ – Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου,
  • το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Βενιζελείου Νοσοκομείου και την κ. Αικατερίνη Μπιτζαράκη, Παιδοψυχίατρο, Διευθύντρια ΕΣΥ, υπεύθυνη του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων,
  • την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και την κ. Ειρήνη Βιδάκη, Οργανωτική Συντονίστρια του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης,
  • τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Πασχαλίδη, Αρχιερατικό Επίτροπο Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Επίσης, ιδιαιτέρως ευχαριστεί: τη Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό των 1ου , 2ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου για την άψογη συνεργασία, τον Όμιλο της ΚΡΗΤΗ TV ως χορηγό επικοινωνίας της εκδήλωσης και την δημοσιογράφο του Ομίλου κ. Αγγέλα Δουλγεράκη για τον συντονισμό της συζήτησης, την εταιρεία Τυποκρέτα για τη δωρεάν εκτύπωση των αφισών. Εξαιρέτως, συγχαίρει τον άξιο Συνεργάτη της και Κοινωνικό Λειτουργό κ. Γεώργιο Σαριδάκη, για τον άρτιο σχεδιασμό και οργάνωση της εκδήλωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News