Υδραυλικός από την Κρήτη έγινε... ζωγράφος!

Ηράκλειο
Υδραυλικός από την Κρήτη έγινε... ζωγράφος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζωγραφίζει πορτρέτα του Ψαραντώνη και του Καζαντζάκη

Από τα κλειδιά και τις βρύσες στα πινέλα και τους πίνακες πέρασε ο αυτοδίδακτος ζωγράφος Βαγγέλης Παπαγγελής, υδραυλικός στο επάγγελμα, ωστόσο τα τελευταία 10 χρόνια η κρίση στην οικοδομή τον οδήγησε να αφοσιωθεί στην τέχνη του και σε αυτό που από μικρό παιδί ονειρευόταν να κάνει.. να ζωγραφίζει.

 Η τρίτη κατά σειρά έκθεσή του με τίτλο Θεάσεις φιλοξενήθηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη έως τις 2 Νοεμβρίου. Εκτέθηκαν περίπου 30 έργα, πορτρέτα τα περισσότερα, με τον Καζαντζάκη και τον Ψαραντώνη να ξεχωρίζουν. Κάποια είναι επηρεασμένα από κοινωνικά ζητήματα όπως αυτά της κρίσης και του μεταναστευτικού και άλλα καταπιάνονται με ιστορικά γεγονότα όπως το ολοκαύτωμα της Βιάννου.

Καθημερινά λάτρεις της ζωγραφικής επισκέπτονται την έκθεση του υδραυλικού στο επάγγελμα, αυτοδίδακτου ζωγράφου Βαγγέλη Παπαγγελή και εντυπωσιάζονται από την έμπνευσή του και το ταλέντο του. Ο ίδιος αποτελεί την απτή απόδειξη πως κάποιες φορές, ακόμα και ένα έχεις βρεθεί σε δρόμο που δεν σου ταιριάζει,  η ζωή θα βρει τον τρόπο να σε οδηγήσει σε αυτό που γεννήθηκες  να κάνεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News