default-image

Αντιδράσεις στο Ηράκλειο για την αστυνομική επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ

Ηράκλειο
Αντιδράσεις στο Ηράκλειο για την αστυνομική επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πορεία διαμαρτυρίας στα «Λιοντάρια»

Κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην «καταπάτηση του ασύλου», με αφορμή την αστυνομική επέμβαση εντός της ΑΣΟΕΕ, θα πραγματοποιηθεί στα «Λιοντάρια», την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ.

Το παράρτημα Ηρακλείου σωματείου μισθωτών τεχνικών και η νομαρχιακή επιτροπή Ηρακλείου «Λαϊκή Ενότητα», εξέδωσαν ανακοινώσεις «κατά της αστυνομικής τρομοκρατίας», χαιρετίζουν της φοιτητικές κινητοποιήσεις της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου στην Αθήνα και καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στην κινητοποίηση στο Ηράκλειο.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών - Παράρτημα Ηρακλείου

«Με το κεφάλι ψηλά οι φοιτητές/τριες στην ΑΣΟΕΕ έσπασαν την κυβερνητική τρομοκρατία.

Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών χαιρετίζει την αποφασιστική και μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών το μεσημέρι της Δευτέρας 11/11/2019, που έσπασαν το αντιδραστικό lock out στην ΑΣΟΕΕ και έπληξαν καίρια την κυβερνητική επιχείρηση «νόμος και τάξη» στα ΑΕΙ και στην κοινωνία.

Το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα έδειξε στην πράξη πως η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η παραπέρα αναίρεση των δημοκρατικών ελευθεριών από την κυβέρνηση της ΝΔ (στο δρόμο όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων) μπορεί να ανατραπεί μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Αυτή τη δυναμική δείχνει και το κάλεσμα για μαζική απογευματινή πορεία.

Καταγγέλλουμε την βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας και των ΜΑΤ, που με κλομπ, χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης όρμησαν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες κτυπώντας και τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι νέους/ες. Παραβίασαν το άσυλο, έπνιξαν στα χημικά το προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και δεν άφηναν -παρά την ασφυκτική κι επικίνδυνη κατάσταση για τους τραυματίες- να περάσουν γιατροί ή ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ή να μεταφερθούν τραυματίες σε νοσοκομεία. Μάλιστα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και κλομπ ακόμα και στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί γύρω από την ΑΣΟΕΕ, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους φοιτητές.

Προχώρησαν σε προσαγωγές, ακόμα κι ενός πολίτη που πήγε στην ΓΑΔΑ για να συμπαρασταθεί. Η κυβερνητική κρατική τρομοκρατία όμως δεν περνά, οι φοιτητές/τριες βγήκαν νικητές από την ΑΣΟΕΕ, με το κεφάλι ψηλά.

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη ενός φοιτητή Ιατρικής, ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς την ώρα που τον συνελάμβαναν. Ο νέος αντιμετωπίζει τις ανυπόστατες κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της εξύβρισης. Απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης του αγωνιστή φοιτητή και την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία.

Καλούμε την Τρίτη 12/11 μαζί με άλλα σωματεία εργαζομένων και φοιτητικούς συλλόγους σε κινητοποίηση στις 18:00 στα Λιοντάρια.

Η σημερινή μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών/τριών και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως η αντεργατική-αντιλαϊκή κλιμάκωσης της επίθεσης για την υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τη δύναμη του μαζικού κινήματος».

ΝΕ Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας

«Η Ν.Ε. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας καταγγέλλει την χθεσινή απροκάλυπτη αστυνομική επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ, εντός χώρου πανεπιστημιακού ασύλου και την έφοδο σε στέκια φοιτητικών πολιτικών συλλογικοτήτων και παρατάξεων, που βρίσκονται μέσα στο ίδρυμα. Η επέμβαση έχει σαν συνέπεια αρκετούς τραυματισμένους φοιτητές, ακραία έκφραση βίας των ΜΑΤ και ρίψη δακρυγόνων. Έγινε μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμία αφορμή, ενώ η ΑΣΟΕΕ ήταν κλειστή και αποτελεί κλιμάκωση της αστυνομοκρατίας και των διαρκών παραβιάσεων του ασύλου, με επιθέσεις εντός του χώρου της ΑΣΟΕΕ, που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των φοιτητών.

Η ΝΔ, εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη», επιχειρεί, με πρωτοφανείς πρακτικές καταστολής, να επιβάλει σιγή στο φοιτητικό και κοινωνικό κίνημα, σε μια περίοδο που διευρύνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στο όριο φοίτησης ν+2 και τις διαγραφές, στην υποβάθμιση των πτυχίων, στην διάλυση του φοιτητικού συνδικαλισμού και στην κατάργηση του ασύλου. Αυτή η προσπάθεια κλιμακώνεται, με στόχο να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας και να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των φοιτητών και ολόκληρης της κοινωνίας, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, έχει πιστούς συμμάχους τα ΜΜΕ, που έχουν επιδοθεί σε μια εκστρατεία λάσπης κατά του ασύλου και του φοιτητικού κινήματος και, από το πρωί, προσπαθούν να εμφανίσουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα στέκια ως «ορμητήρια» και «επιχειρησιακά κέντρα τρομοκρατών».

Κυβέρνηση και ΜΜΕ καθόλου δεν κόπτονται για την υποτιθέμενη ασφάλεια των φοιτητών και των πολιτών. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι, εντός των πανεπιστημιακών χώρων, όχι μόνο δεν καταγράφονται, στις ίδιες τις στατιστικές της ΕΛΑΣ, υψηλά φαινόμενα εγκληματικότητας, αλλά αντίθετα, οι παραβατικές πρακτικές κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά των λοιπών δημόσιων χώρων. Η πραγματική τους στόχευση είναι το χτύπημα των αγώνων και η τρομοκράτηση και υποταγή όσων αγωνίζονται.

Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να βρουν απέναντί τους σύσσωμη την αριστερά, τους κοινωνικούς φορείς, αλλά και το σύνολο της προοδευτικής κοινωνίας.

Η Λαϊκή Ενότητα με πολυμελή αντιπροσωπεία του Πολιτικού Συμβουλίου της προσήλθε αμέσως στον χώρο της ΑΣΟΕΕ για να εκφράσει την συμπαράσταση της στους αγωνιζόμενους φοιτητές.

Δηλώνει επίσης ότι οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο που αρχίζουν τις επόμενες ημέρες και η μαζική συμμετοχή στη πορεία της 17ης Νοέμβρη, θα αποτελέσουν ηχηρή απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και στην προσπάθειά της να χτυπήσει το φοιτητικό – λαϊκό κίνημα και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

Τέλος η Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. καλεί όλους τους φοιτητές, τους νέους και τις νέες αλλά και όλους τους Ηρακλειώτες να δώσουν δυναμικά το παρόν στη σημερινή, Τρίτη 12 Νοέμβρη στις 6μμ, κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική τρομοκρατία και την καταπάτηση του ασύλου, στα Λιοντάρια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News