default-image

Δύο μήνες χωρίς ένα ευρώ έμειναν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Ηράκλειο
Δύο μήνες χωρίς ένα ευρώ έμειναν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ, όπως διαμαρτύρονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Σε απόγνωση βρίσκονται ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ηράκλειο, καθώς δεν έχουν λάβει ακόμα το επίδομα ανεργίας. Αν και κατέθεσαν από τον περασμένο Νοέμβριο τα δικαιολογητικά, στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην Αλικαρνασσό, δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ, όπως διαμαρτύρονται. Το πρόβλημα επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης.

Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου καθυστέρηση, η οποία φαίνεται να αποδίδεται στην υποστελέχωση του προσωπικού στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην Αλικαρνασσό και στον τεράστιο όγκο δουλειάς. Την απάντηση αυτή έλαβε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος προχώρησε σε παρέμβαση προς τον περιφερειακό διευθυντή του ΟΑΕΔ, ο οποίος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα τακτοποιηθεί το ζήτημα τις επόμενες μέρες. Φέτος, οι εποχικά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού στο νησί μας αυξήθηκαν σημαντικά, καθώς από 39.000 πέρυσι, έφτασαν τους 49.000, εκ των οποίων το 80% αφορά ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, από την άλλη αξίζει να σημειωθεί πως θετικές είναι οι εξελίξεις για τους εργαζόμενους που επλήγησαν από την πτώχευση του βρετανικού κολοσσού της Thomas Cook. Η ΚΥΑ υπεγράφη, κάτι που σημαίνει ότι παρατείνεται κατά έναν μήνα η διάρκεια της επιδότησης του ΟΑΕΔ για τους δικαιούχους.

Aιτήσεις επαναπρόσληψης

Η διαδικασία για τις αιτήσεις επαναπρόσληψης των εποχιακών απασχολουμένων στα ξενοδοχεία του Ν.Ηρακλείου ,άρχισαν από  2/01/2020 και λήγουν στις 31/01/2020. Σύμφωνα με την Νομοθεσία και την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (εποχικές) υποχρεούνται να επαναπροσλάβουν το ίδιο προσωπικό που απασχόλησαν την προηγούμενη περίοδο.

Σύμφωνα με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου:

"Οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να εργαστούν στο ίδιο ξενοδοχείο που εργάστηκαν την προηγούμενη περίοδο και να κατοχυρώσουν τη θέση εργασίας τους πρέπει να αποστείλουν στον εργοδότη έγγραφη αίτηση –ειδοποίηση που γίνεται μέσω του Σωματείου μας .Καλούμε όλους τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπαλλήλους να έρθουν από το γραφείο του Σωματείου να κάνουν την αίτηση επαναπρόσληψης διασφαλίζοντας τα δικαιώματα τους.

Το Σωματείο μας θα δέχεται αιτήσεις καθημερινά από τις 08.00-20.00 στις συγκεκριμένες ημερομηνίες.Τελευταία ημερομηνία κατάθεσης  Παρασκευή 31/01/2020 από τις 8.00 έως τις 18.00 το απόγευμα".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News