Κοινοτικό Συμβούλιο Αλικαρνασσού: «Όχι» σε Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στον «Φάρο»

Ηράκλειο
Κοινοτικό Συμβούλιο Αλικαρνασσού: «Όχι» σε Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στον «Φάρο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι προτέινουν για το χώρο

Αντιρρήσεις με την απόφαση που ελήφθη να διαμορφωθεί Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στη Νέα Αλικαρνασσό στο πρώην κέντρο «Φάρος», έφερε το Κοινοτικό Συμβούλιο της Νέας Αλικαρνασσού που συνεδρίασε στις 15/01/2020.Όπως υποστήριξε το συμβούλιο, έχει παρουσιαστεί πρόταση ώστε να αξιοποιηθεί το ακίνητο και να γίνει μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συμβουλίου:

«αποφασίστηκε να σταλθεί το παρόν δελτίο τύπου εκφράζοντας ομόφωνα την δυσαρέσκεια του  για τα δημοσιεύματα που ανακοινώθηκαν στα Μ.Μ.Ε. που αφορούν την εκμετάλλευση του δημοτικού ακινήτου πρώην κέντρο «Φάρος» σε Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας , χωρίς να έχει ενημερωθεί το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας  Αλικαρνασσού και να εκφράσει την άποψη του.

Σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010  και το άρθρο 83 το Κοινοτικό Συμβούλιο διατυπώνει γνώμη για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου που βρίσκονται στην Κοινότητα την κάθε μορφή εκμίσθωσης ή παραχώρηση εκτάσεων εντός των ορίων αυτής, καθώς και την εκποίηση,, εκμίσθωση , δωρεάν παραχώρηση χρήσης ,ανταλλαγή και δωρεά περιουσιακών εν γένει στοιχείων του Δήμου που βρίσκονται στα όρια της Κοινότητας.

Για το εν λόγω ακίνητο  το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει διατύπωση πρόταση να αξιοποιηθεί σε μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού και πολιτισμικής κληρονομιάς και πολυχώρος για διάφορες δραστηριότητες και  εκδηλώσεις όπου θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα είναι ανοιχτό προς το κοινό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News