Ηράκλειο, η πόλη της (οδού) Πλάνης…

Ηράκλειο
Ηράκλειο, η πόλη της (οδού) Πλάνης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι γίνεται με τα θέματα που αφορούν τα άλλα σημεία-κατατεθέν του τόπου μας

Θα δούμε το ξενοδοχείο “Μίνως”, το ξενοδοχείο- “φάντασμα”, στην αρχή της 25ης Αυγούστου να παίρνει και πάλι ζωή!

Αυτό βέβαια είναι μια κουβέντα που την ακούμε χρόνια τώρα. Τα τελευταία νέα ήρθαν με τη μακέτα, που δείχνει πώς θα μεταμορφωθεί το κτήριο μετά τις απαραίτητες εργασίες αναστήλωσης. Για να είμαι ειλικρινής, στη μακέτα είναι εξαιρετικό.

Μάλιστα ο χώρος θα αξιοποιηθεί για την προβολή της κρητικής διατροφής. Ωραία είναι αυτά, μπράβο μας και εις ανώτερα...

Αλλού, όμως, θέλω να σταθώ μετά τους προλόγους...

Διάβασα δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, όπου αναφέρει τα εξής: «Το δημοτικό ακίνητο στην οδό 25ης Αυγούστου έχει μια εξέχουσα θέση σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ιστορικό περιβάλλον (ενετικό λιμάνι, Κούλες, νεώρια, διατηρητέα κτήρια)».

Και έχω το εξής ερώτημα: Κύριε Αναστασάκη, έχετε εικόνα για την κατάσταση των έτερων πρωταγωνιστών του “ευαίσθητου ιστορικού περιβάλλοντος”;

Καλές οι εξαγγελίες για το “Μίνως”, ότι θα(!) αναστηλωθεί και θα (!) αξιοποιηθεί, ΑΛΛΑ την ίδια στιγμή τι γίνεται με τα Νεώρια που καταρρέουν; Τι γίνεται με το ενετικό λιμάνι που μένει αφώτιστο 360 μέρες τον χρόνο; Τι γίνεται με τον Κούλε που επίσης είναι αφώτιστος κατά το ήμισυ; (Να θυμίσω παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας, όπου το φρούριο του Κούλε φωτίζεται μόνο από τη μεριά του ενετικού λιμανιού. Από την άλλη πλευρά, την ανατολική, που μάλιστα είναι και η πλευρά που αντικρίζουν οι χιλιάδες ταξιδιώτες των πλοίων, επικρατεί απόλυτο σκοτάδι).

Να το φτιάξουμε το “Μίνως” που είναι και στη βιτρίνα της πόλης, αλλά με τα άλλα “θηρία” της πολιτιστικής μας ταυτότητας τι σκοπεύετε να κάνετε; Σίγουρα μια πολύ βολική απάντηση είναι ότι εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες που δυσχεραίνουν τη γρήγορη δρομολόγηση του θέματος. Αλλά ο Δήμος που προΐσταται της πόλης οφείλει να παίρνει πρωτοβουλίες και να ξετρέχει ένα παραπάνω τα θέματα που αφορούν τα σημεία-κατατεθέν του τόπου μας και όχι να τα αφήνει να ρημάζουν ή να μην αναδεικνύονται, με χίλιες δυο δικαιολογίες.

Η εικόνα του αναστηλωμένου “Μίνως” θα είναι υπέροχη, αλλά εύχομαι το ίδιο υπέροχη να είναι και η εικόνα των εγγύς μνημείων, για να μη δικαιολογήσει η 25ης Αυγούστου το ιστορικό παρατσούκλι της “οδού Πλάνης”... Ο νοών νοείτω!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News