Κρουαζιέρα: όλες οι ελπίδες στο 2021, περιμένουμε μισό εκατομμύριο τουρίστες στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Κρουαζιέρα: όλες οι ελπίδες στο 2021, περιμένουμε μισό εκατομμύριο τουρίστες στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πανδημία "τσάκισε" την κρουαζίερα

Τσάκισε την κρουαζιέρα η πανδημία Covid – 19 με το λιμάνι του Ηρακλείου να μετρά πληγές. Άγνωστο προς το παρόν και το μέλλον της για το υπόλοιπο του χρόνου καθώς εικόνα από τον Αύγουστο και μετά δεν υπάρχει. «Ακυρώθηκαν τα πάντα μέχρι και τον Ιούλιο. Από τον Αύγουστο και μέχρι το τέλος του χρόνου αναφορικά με τους προγραμματισμούς που υπήρχαν, δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει κι αν θα αρθούν βέβαια τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί για την κρουαζιέρα» αναφέρει ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης στο Ράδιο 98.4.

Απολογιστικά τον Απρίλιο και το Μάιο θα επισκέπτονταν το λιμάνι του Ηρακλείου 90 – 100.000 επισκέπτες σε 28 και 26 προσεγγίσεις πλοίων, ενώ για το σύνολο του 2020 αναμενόταν αύξηση της κίνησης σε ποσοστό 20% , δηλαδή 212 προσεγγίσεις πλοίων και 360.000 επιβάτες.

Με άγνωστο το τι θα γίνει στο υπόλοιπο της τρέχουσας χρονιάς και στο τι μπορεί να σωθεί, τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στο 2021 όπου ο προγραμματισμός μέχρι στιγμής δείχνει πως στο Λιμάνι του Ηρακλείου θα έχουμε 252 προσεγγίσεις πλοίων και 42 Home Port με το σύνολο των τουριστών να ανέρχεται στις 500.000.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News