Μεσαρά: Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού – Σε αυτοαπομόνωση κάτοικοι χωριού

Ηράκλειο
Μεσαρά: Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού – Σε αυτοαπομόνωση κάτοικοι χωριού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για προληπτικούς λόγους, κάτοικοι χωριού του Δήμου Φαιστού, τέθηκαν σε αυτοαπομόνωση

Αυξημένα φαίνεται πως είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, μετά και τη χτεσινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στην Κρήτη εντοπίστηκαν 3 νέα κρούσματα: 2 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και 1 στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Έτσι, από τα 85 καταγεγραμμένα κρούσματα την Τρίτη, χτες, Τετάρτη ο αριθμός αυξήθηκε στα 88.

Σημειώνεται πως, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ακόμη ένα κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα σε 23χρονη φοιτήτρια (το οποίο, ωστόσο, δεν έχει συμπεριληφθεί, ακόμη, σε κάποια επίσημη καταγραφή).

Αυξήθηκαν τα κρούσματα και στη Μεσαρά

Αναφορικά με τη Μεσαρά, όπου, τα προηγούμενα 24ωρα είχαν καταγραφεί 2 νέες «εστίες» κορωνοϊού σε χωριά του Δήμου Φαιστού, τα κρούσματα φαίνεται πως έχουν σημειώσει αύξηση.

Έπειτα από επικοινωνία που είχε το neakriti.gr με το Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, τα κρούσματα στα δύο χωριά, έχουν αυξηθεί - από δύο που ήταν στο κάθε χωριό - σε «τουλάχιστον 4» και 3.

Για το λόγο αυτό, μερικοί κάτοικοι του ενός εκ των δύο χωριών, αποφάσισαν να τεθούν σε αυτοαπομόνωση, για προληπτικούς, ωστόσο, λόγους.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Νικολιδάκης: «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι, επειδή είχαν έρθει σε επαφή με τα κρούσματα, αποφάσισαν, αυτοβούλως, να μείνουν στο σπίτι τους, ώστε να είναι σίγουροι.». «Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για “καραντίνα”.», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος.

Παραμένει στη Μονάδα Covid ο Αντιδήμαρχος

Σχετικά με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Φαιστού, ο οποίος, είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, παραμένει, από χτες, Τετάρτη στην Ειδική Μονάδα Κορωνοϊού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), σε καλή κατάσταση.

Ο ίδιος μετέβη στο ΠΑΓΝΗ, για περεταίρω φροντίδα, καθότι - παρότι τα τελευταία 24ωρα ήταν απύρετος - φέρεται να αντιμετώπιζε δύσπνοια.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News