Χειροπέδες σε πατέρα και γιο για ζωοκλοπή στη Νεάπολη

Λασίθι
Χειροπέδες σε πατέρα και γιο για ζωοκλοπή στη Νεάπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικογενειακή υπόθεση πατέρα και γιού στο Πατσόπουλο Νεάπολης, ήταν η κλοπή 55 προβάτων, από περιφραγμένο  χώρο ιδιοκτησίας άλλου συναδέλφου τους κτηνοτρόφου, από το Νικηθιανό του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ο 51 ετών κτηνοτρόφος από το Νικηθιανό, επιστρέφοντας την περασμένη Δευτέρα στον περιφραγμένο ιδιόκτητο χώρο, όπου διατηρεί και εκτρέφει το κοπάδι του, διαπίστωσε ότι είχαν παραβιάσει την ιδιοκτησία του, και του είχαν κλέψει 55 πρόβατα, αξίας πάνω από 5.000 ευρώ, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε λίγη ώρα αργότερα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης, συλλαμβάνοντας στο Πατσόπουλο Νεάπολης, έναν 58χρονο πατέρα και τον 28χρονο γιο του, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ζωοκλοπής. Και οι δυο συλληφθέντες είναι επαγγελματίες κτηνοτρόφοι.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου.

Από τα 55 πρόβατα που είχαν κλαπεί, βρέθηκαν μόνο τα 30 σε περιφραγμένο αγροτεμάχιο των δύο συλληφθέντων, τα οποία και αναγνωρίστηκαν, από τα ηλεκτρονικά ενώτια που έφεραν, και παραδόθηκαν στον 51χρονο κτηνοτρόφο από το Πατσόπουλο. Ερευνάται το ενδεχόμενο να είχαν και άλλους συνεργούς, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν μεταφέρει σε άλλο σημείο μέρος των κλεμμένων ζώων.

Η προανάκριση και η έρευνα προκειμένου να βρεθούν και τα υπόλοιπα 25 πρόβατα του θύματος, συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ενώ οι 2 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ν. Λασιθίου.

«Η ζωοκλοπή συνεχίζει να μας απασχολεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου. Υπάρχουν περιστατικά που καταγγέλλονται και άλλα που δεν φτάνουν ποτέ στην Αστυνομία. Η ζωοκλοπή μας απασχολεί περισσότερο στην περιοχή του Μεραμπέλλου και όχι τόσο πολύ στις περιοχές της Σητείας και της Ιεράπετρας», μας είπε ο Διευθυντής Αστυνομίας Λασιθίου κ. Μανόλης Παπαδάκης.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Λασιθίου έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλες προσπάθειες για να περιοριστούν στο ελάχιστο τα κρούσματα ζωοκλοπής στον Ανατολικότερο Νομό της Κρήτης.

Κάποτε και στο Λασίθι, υπήρχαν νεαροί κτηνοτρόφοι που θεωρούσαν παλικαριά τη ζωοκλοπή.

Σήμερα η ζωοκλοπή στο Νομό Λασιθίου συνεχίζει να γίνεται από μια μικρή μερίδα κτηνοτρόφων που είναι γνωστή σε όλους τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ».

Το τελευταίο περιστατικό της κλοπής των 55 προβάτων από το Νικηθιανό Νεάπολης, θεωρείται μεσαίου μεγέθους.

Οι πληροφορίες μας, από τους κύκλους των παλιών κτηνοτρόφων του νομού Λασιθίου, θέλουν τους ζωοκλέφτες που συνεχίζουν να ασχολούνται με τη ζωοκλοπή, να κλέβουν μέχρι και 150 αιγοπρόβατα στην κάθε «επιχείρηση» τους.

Αντεκδίκηση και εύκολο χρήμα, οι λόγοι που το κάνουν

Κάποιοι το κάνουν για λόγους αντεκδίκησης και κάποιοι άλλοι για λόγους εξασφάλισης εύκολου χρήματος.

Δεν υπάρχουν στο Λασίθι πια, οι παλικαράδες, που θέλουν με τη ζωοκλοπή να δείξουν στο σινάφι τους, ότι ανδρώθηκαν και είναι πλέον άξιοι και για τέτοια κατορθώματα.

Οι σοβαροί επαγγελματίες κτηνοτρόφοι που θέλουν να κρατούν μακριά από τα κοπάδια τους, τους επίδοξους ζωοκλέφτες, παίρνουν πλέον όλα τα σύγχρονα μέτρα προφύλαξης και παρακολούθησης των ιδιοκτησιών τους, έχοντας ακριβοπληρώσει και εγκαταστήσει κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και ειδοποίησης στο κινητό τους τηλέφωνο, για την παραμικρή καταγεγραμμένη ύποπτη κίνηση, στο διάστημα της ολιγόωρης απουσίας τους από το μαντρί τους.

Οι ζωοκλέφτες δρουν συνήθως κατά ομάδες και έχοντας πάντα παρακολουθήσει τις κινήσεις των υποψήφιων θυμάτων τους, για να είναι σίγουροι ότι δεν θα πιαστούν την ώρα της κλοπής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News