Δράσεις για την εργασία και την ανάπτυξη στο νομό Λασιθίου

Λασίθι
Δράσεις για την εργασία και την ανάπτυξη στο νομό Λασιθίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία και ανάπτυξη στη μεταμνημονιακή εποχή

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο του Λασιθίου μαζί με την ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο Εργασίας αποφάσισαν την διεξαγωγή τριήμερων δράσεων γύρω από την εργασία και την ανάπτυξη στο νομό Λασιθίου.

Το παρών στην ημερίδα με τίτλο "Η τρεχουσα κατασταση της ελληνικής οικονομίας και οι αναπτυξιακές προοπτικές του νομού Λασιθίου"  που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης έδωσε ο επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΕ ΓΣΕΕ και καθηγητής του τμήματος οικονομικών επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Αργείτης.

Με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού που εξαιρεί την περικοπή των συντάξεων αλλά και την πορεία της οικονομίας στη μεταμνημονιακή εποχή ο ίδιος σχολίασε χαρακτηριστικά: "Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα. Σαφώς και φαίνονται κάποια θετικά σημάδια αλλά πρόκειται για μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολα διατηρήσιμη" (...). "Είναι θετικό ότι αποφασίστηκε μείωση των συντάξεων αλλά αν δεν αποφευχθεί η μείωση του αφορολόγητου αυτό θα δημιουργήσει περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις σε οριζόντια βάση. Μπορεί η οποία αύξηση του κατώτατου μισθού να φύγει τελείως στην επόμενη χρονιά σε φορολογικές υποχρεώσεις ακόμη και γι’ αυτούς που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό".

Ο ίδιος έδωσε επίσης έμφαση στο κομμάτι που αφορά τις επενδύσεις η οποίες έχουν γίνει συνώνυμο της... στασιμότητας.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, Μανώλης Πεπόνης αναφέρθηκε στα βασικά σημεία των τριήμερων δράσεων που προηγήθηκαν και οι οποίες είχαν ενημερωτικό χαρακτήρα με αποδέκτες ανέργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους κάτι που όπως τόνισε πραγματοποιείται για πρώτη φορά. 

Ο ίδιος συμπερασματικά τόνισε: "Η αγορά εργασίας στο Λασίθι είναι εντελώς επισφαλής με ότι αυτό συνεπάγεται" ενώ έθιξε και την παράμετρο της μεγάλης αύξησης της εποχικής εργασίας ειδικά στον Άγιο Νικόλαο.

Παράλληλα ο κ. Πεπόνης έκανε αναφορά στο θέμα της διαμαρτυρίας που προηγήθηκε στον Άγιο Νικόλαο για το "άλμα" στις αντικειμενικές αξίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News