Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το Εκθεσιακό Κέντρο Ιεράπετρας

Λασίθι
Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το Εκθεσιακό Κέντρο Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την Περιφέρεια θα χρηματοδοτηθεί το νέο Εκθεσιακό Κέντρο Ιεράπετρας

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στα ΜΜΕ της Κρήτης ο περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης και ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ανακοινώθηκε ότι εκπονείται η μελέτη μετατροπής του κτηρίου της πρώην ΑΓΡΕΞ σε Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο. Το έργο υποσχέθηκε ο κ. Αρναουτάκης, θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κρήτης.

Η συνέντευξη αφορούσε στην παρουσίαση των στόχων της 3ης αγροτικής έκθεσης AGRO EXPO 2019 η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μισεδάκειο αθλητικό κέντρο της Ιεράπετρας, το τετραήμερο από 9 έως 12 Μαΐου, με στόχο να ξεπεράσει σε έκταση, αριθμό εκθετών αλλά και επισκεπτών, τις δύο πρώτες που προηγήθηκαν το 2016 και το 2017.

«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την αγροτική έκθεση οικονομικά και συνδιοργανώνει μαζί με το Επιμελητήριο Λασιθίου το Δήμο Ιεράπετρας και την Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας. Είμαστε πάντα δίπλα σε αυτήν την έκθεση, γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να αναπτυχθεί και να εξελιχτεί σαν την καλύτερη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού λόγω της δυναμικής που παρουσιάζει ο πρωτογενής τομέας της Ιεράπετρας.

Με τη συνεργασία μας αυτή θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με διπλάσιο αριθμό εκθετών τον ερχόμενο Μάη.

Η Περιφέρεια Κρήτης αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει τις μόνιμες εγκαταστάσεις της έκθεσης στον στεγασμένο χώρο της ΑΓΡΕΞ όταν ολοκληρωθεί η μελέτη που εκπονεί ο Δήμος Ιεράπετρας. Έτσι θα διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις αλλά και άλλες εκθέσεις σε αυτόν τον στεγασμένο χώρο, όπου μπορούμε να συνδέσουμε την αγροτική και την τουριστική ανάπτυξη και να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα», μας είπε ο κ. Αρναουτάκης.

Κανένας στην Ιεράπετρα δεν περίμενε ξεκινώντας την πρώτη αγροτική έκθεση στον υπαίθριο χώρο του «Μισεδάκειου» ότι, μόλις στην τρίτη της διοργάνωση θα έβαζε τόσο ψηλά τον πήχη.

«Από την πρώτη στιγμή το θέλαμε, το πιστεύαμε και το πετύχαμε μαζί με το Επιμελητήριο την Περιφέρεια την Εκκλησία και όλους τους τοπικούς φορείς. Μέσα από αυτήν την έκθεση αναδεικνύεται όλος ο Νομός Λασιθίου, η Κρήτη και η Ελλάδα. Στόχος μας είναι να γίνει η μεγαλύτερη έκθεση των Βαλκανίων τα επόμενα χρόνια . Για το λόγο αυτό μίλησα για τον μόνιμο χώρο στέγασης της έκθεσης στο κτήριο της ΑΓΡΕΞ για να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε και άλλες διαφορετικές εκθέσεις με στόχο να αποτελέσει αυτός ο νέος χώρος ένα μόνιμο διεθνές εκθεσιακό κέντρο», κατέληξε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκης.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της AGROEXPO στην Ιεράπετρα έχει παίξει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θωμάς Χαριτάκης και ο τ. αντιπρόεδρος του κ Μανόλης Παπαδάκης.

«Είμαστε υπερήφανοι που σαν Επιμελητήριο ξεκινήσαμε το 2016 δειλά- δειλά να οργανώνουμε την πρώτη αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας, που αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της περιοχής. Σε λίγα χρόνια φάνηκε ότι αυτό το εγχείρημα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία, με πολλούς εκθέτες και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την Κρήτη και τη λοιπή Ελλάδα. Σε σχέση με την πρώτη έκθεση φέτος οι εκθέτες θα είναι τριπλάσιοι και αυτό δείχνει πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται.

Η επισκεψιμότητα της έκθεσης έχει αυξηθεί σημαντικά και μας κάνει όλους υπερήφανους, ελπίζοντας ότι θα συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία και τα επόμενα χρόνια ώστε να γίνει η μεγαλύτερη έκθεση όχι μόνο των Βαλκανίων αλλά και της Μεσογείου», μας είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News