Καθησυχαστικός ο δήμαρχος για τους ανεμόμυλους του Νικηθιανού

Λασίθι
Καθησυχαστικός ο δήμαρχος για τους ανεμόμυλους του Νικηθιανού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα ζητηθεί η ανάδειξη του εν λόγω συγκροτήματος ως νεότερο μνημείο, εφόσον αυτό στοιχειοθετηθεί

Απόλυτα καθησυχαστικός εμφανίζεται ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός για τους ανεμόμυλους του Νικηθιανού.

Ανεμόμυλους, όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Νέα Κρήτη», για τη τύχη των οποίων είχε εκφραστεί έντονη ανησυχία από πλευράς του Πολιτιστικού Συλλόγου και της τοπικής κοινωνίας του Νικηθιανού, ενόψει του έργου ανακατασκευής του ΒΟΑΚ στο τμήμα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος.

Απαντώντας λοιπόν στη σχετική επιστολή αγωνίας του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο κ. Ζερβός δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί κανένα από τα κτίσματα των ανεμόμυλων στην περιοχή του Νικηθιανού, από την διαπλάτυνση του τμήματος ΒΟΑΚ Αγίου Νικολάου – Νεάπολης, λόγω του έργου προστασίας που υπάρχει έναντι του δρόμου.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου αν και το συγκεκριμένο σύνολο των μύλων που υπάρχουν στην περιοχή δεν έχει χαρακτηριστεί ώς διατηρητέο ή νεότερο μνημείο έως σήμερα, θα ζητηθεί από την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, η ανάδειξη του εν λόγω συγκροτήματος ως νεότερο μνημείο, εφόσον αυτό στοιχειοθετηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος κοινοποίησε την έγγραφη απάντηση του προς το Πολιτιστικό Σύλλογο στο Υπουργείο  Μεταφορών (Γ.Γ Δημοσίων Έργων, Γ. Δ/νση Συγκ. Έργων, Δ/νση Μελετών Έργων Οδοποιίας) στην Περιφέρεια Κρήτης, στο ΤΕΕ – ΤΑΚ, και στην Τοπική Κοινότητα Νικηθιανού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News