Γεραπετρίτικο Καρναβάλι: Στο φόρτε τους οι προετοιμασίες, με παρουσιάστρια τη Μαγγίρα

Κρήτη
Γεραπετρίτικο Καρναβάλι: Στο φόρτε τους οι προετοιμασίες, με παρουσιάστρια τη Μαγγίρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα Χριστούγεννα δουλεύουν για το Γεραπετρίτικο Καρναβάλι 2019

Να αποτελέσει το Γεραπετρίτικο Καρναβάλι 2019 τη μεγαλύτερη γιορτή της χαράς, της ελπίδας και της αισιοδοξίας, που διοργανώθηκε ποτέ στην Ιεράπετρα, στοχεύουν, ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου, έχοντας πλέον την εμπειρία των μεγάλων καρναβαλικών εκδηλώσεων από την τεράστια επιτυχία των τελευταίων χρόνων. Η σπουδαία περυσινή διοργάνωση του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό, στέφτηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει στο εμπορικό κέντρο της πόλης περισσότερους από 10.000 επισκέπτες και μεταμφιεσμένους.

«Αυτό το γεγονός μας υποχρέωσε στο Νέο Πολιτιστικό Σύλλογο Ιεράπετρας, να βάλουμε τον πήχη λίγο πιο ψηλά φέτος γιατί στόχος μας είναι κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι και να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη των προηγούμενων διοργανώσεων.

Ήδη οι ομάδες των καρναβαλιστών προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς τις προετοιμασίες της κατασκευής των αρμάτων και των στολών τους. Εκτιμώ ότι και φέτος θα έχουμε περισσότερα από 20 άρματα με πολυπληθείς ομάδες καρναβαλιστών να τα πλαισιώνουν.

Κάθε χρόνο σπάμε σε συμμετοχές, το ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς, και αυτό πιστεύω ότι θα το πετύχουμε και φέτος», μας είπε η πρόεδρος του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μαρία Κουβάκη.

Βασιλιάς και προπομπός του φετινού Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού 2019 θα είναι ο Θεός Διόνυσος, ο οποίος θα ακολουθείται από τους δεκάδες μεταμφιεσμένους φίλους και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου με στολές που θα παραπέμπουν στην Αρχαία Ελλάδα.

Τα σχολεία της Ιεράπετρας έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους και εργάζονται καθημερινά για να κατασκευάσουν τα άρματα και τις στολές τους με την βοήθεια των Συλλόγων Γονέων, ενώ μεγάλες προετοιμασίες γίνονται και στον Κουτσουρά, στα Φέρμα και στο Μύρτο, που θα έχουν πολύ όμορφα θέματα να παρουσιάσουν με τις καρναβαλικές τους ομάδες.

Ξεχωρίζει από τις μέχρι στιγμής δηλωμένες συμμετοχές, ο ομάδα των Γερμανών Φιλελλήνων από το Μύρτο, που οι μεταμφιέσεις τους θα μας θυμίσουν την Βαυαρία.

Ενδιαφέροντα θέματα έχουν επιλέξει όμως και άλλες μεγάλες ομάδες, που θα μεταφέρουν στο κέντρο της Ιεράπετρας την αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη και την Αίγυπτο, ενώ δε θα λείψουν από την καρναβαλική παρέλαση και οι Γαλάτες με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ.

Είναι γνωστό βέβαια ότι σε αυτό το μεγάλο πάρτι για μικρούς και μεγάλους, έχουν όλοι τη δική τους ξεχωριστή θέση!

Κέφι και ζωντάνια

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 3.00 μετά το μεσημέρι, οι χιλιάδες θεατές και οι εκατοντάδες μεταμφιεσμένοι καρναβαλιστές θα ξεχειλίσουν με κέφι και ζωντάνια την οδό Δημοκρατίας, την οποία έχουν μετατρέψει τα τελευταία χρόνια οι διοργανωτές του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού σε κανονικό «σαμπαδρόμιο».

Οι μικρές και οι πολυάριθμες ομάδες των καρναβαλιστών, οι καλαίσθητες πολύχρωμες στολές, τα υπέροχα καπέλα, οι ευρηματικές κατασκευές, τα εντυπωσιακά άρματα, η σάτιρα, οι ξυλοπόδαροι, καθώς και ο χείμαρρος της φαντασίας, του κεφιού και της ζωντάνιας, προσδοκούν οι διοργανωτές ότι, θα αφήσουν και φέτος το αποτύπωμα τους, στην μεγαλύτερη καρναβαλική παρέλαση, που έγινε ποτέ στην πιο ηλιόλουστη πόλη του Νομού Λασιθίου.

Όλος ο Δήμος Ιεράπετρας, θα συμμετέχει με κάθε τρόπο σε αυτό το μεγάλο πάρτι.

Πέρυσι οι θεατές και οι μεταμφιεσμένοι ξεπέρασαν τις δέκα χιλιάδες καταρρίπτοντας το ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς.

«Μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενη διοργάνωση, γιατί είμαστε πιο οργανωμένοι περισσότερο και πιο γνωστοί πλέον σε όλη την Κρήτη. Θέλουμε και φέτος να δούμε επισκέπτες από κάθε γωνιά της Κρήτης να διασκεδάζουν μαζί μας. Ήδη οι ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι περισσότερες και μεγαλύτερες σε όγκο. Θα δεχόμαστε δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την τελευταία μέρα», μας είπε η πρόεδρος του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μαρία Κουβάκη.

Δουλεύουν από τα Χριστούγεννα

Οι προετοιμασίες για το Γεραπετρίτικο Καρναβάλι 2019 ξεκίνησαν αμέσως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, από τα μέλη και τους φίλους του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας, οι οποίοι έχουν και φέτος την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας.

Το απόγευμα της Κυριακής ανήμερα της Μεγάλης Αποκριάς, ολόκληρη η πόλη της Ιεράπετρας θα χορεύει σε ρυθμούς Καρναβαλικούς, θα έχει πλημμυρίσει από επισκέπτες και θα έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε συμμετοχή θεατών, επισκεπτών, αρμάτων και μεταμφιεσμένων κάθε προηγούμενη διοργάνωση.

Οι διοργανωτές έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών της πόλης, με τις χορηγίες των οποίων καλύπτονται, τα περισσότερα έξοδα της διοργάνωσης χωρίς να επιβαρύνεται ο Δήμος.

«Ο κατάλογος των χορηγών δεν έχει κλείσει ακόμη. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους καλώντας το Σύλλογο μας και δηλώνοντας μας την επιθυμία τους, καταβάλλοντας το αντίτιμο της χορηγίας», προσθέτει η κ Κουβάκη.

Και πέρυσι ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας, κατάφερε οργανωτικά το ακατόρθωτο, εξασφαλίζοντας με πάρα πολύ δουλειά τη συνδρομή και τη βοήθεια απο δεκάδες χορηγούς. Φέτος έχουν βάλει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, στοχεύοντας να διατηρήσουν την καλή φήμη του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού, το οποίο κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων της Κρήτης.

Εντυπωσιακές επίσης σε παλμό και σε όγκο, είναι και φέτος οι συμμετοχές των ομάδων στο παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού αλλά και στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού των μεγάλων τη διοργάνωση του οποία έχουν αναλάβει φέτος τα «Κατσίκια» νικητές στην περυσινή διοργάνωση.

Η καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει από τις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής 10 Μαρτίου με τα άρματα και τις ομάδες των μεταμφιεσμένων να συγκεντρώνονται κοντά στο Στάδιο «Πέτρος Βουζουνεράκης. Στις 3.00 μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσει η καρναβαλική παρέλαση με τα άρματα και τις ομάδες των μεταμφιεσμένων να κατεβαίνουν από την οδό Μάνου Κατράκη προς της οδό Δημοκρατίας και να παίρνουν θέση μπροστά στα γραφεία της «Νέας Κρήτης» στη δυτική είσοδο της πόλης.

Από εκεί θα συνεχίζουν προς το νέο Δημαρχείο όπου θα έχει στηθεί η εξέδρα με την παρουσιάστρια Ματθίλδη Μαγγίρα και τον DJ Μάριο Σηφάκη να ξεσηκώνουν τα πλήθη και να καλούν τους μεταμφιεσμένους σε ένα πραγματικό καρναβαλικό ξεφάντωμα.

Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο από κάθε γωνιά της Κρήτης να επισκεφτεί την πόλη του ήλιου, την Ιεράπετρα, και το διήμερο της Μικρής Αποκριάς, και το τριήμερο της Μεγάλης Αποκριάς, για να ζήσει την ωραία εμπειρία της ξεγνοιασιάς και της χαράς και να γνωρίσει τις ομορφιές του Λασιθιώτικου Νότου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News