3.000 υπογραφές για την παραμονή του γυναικολόγου Μέγκουλα στην Ιεράπετρα

Λασίθι
3.000 υπογραφές για την παραμονή του γυναικολόγου Μέγκουλα στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεσηκωμός και αγώνας για αν παραμείνει ο γυναικολόγος

Τρεις χιλιάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί από άντρες και γυναίκες για το θέμα που έχει αγγίξει ολόκληρη της τοπική κοινωνία, ενώ ο αγώνας τους μαζικοποιείται ακόμα περισσότερο.

Η ομάδα Πρωτοβουλίας  των γυναικών της Ιεράπετρας κινητοποιούνται απαιτώντας την παραμονή του επικουρικού Γυναικολόγου –Μαιευτήρα  Σωκράτη Μέγκουλα  στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Στο νέο της κάλεσμα η Πρωτοβουλία των γυναικών της Ιεράπετρας αναφέρει ότι:

  1. Μέχρι σήμερα η ανταπόκριση των κατοίκων του δήμου μας στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν υπογραφές προκειμένου να ανανεωθεί η σύμβαση εργασίας του επικουρικού γυναικολόγου μας Σωκράτη Μέγκουλα, καθώς και να ενισχυθεί γενικότερα η γυναικολογική - μαιευτική κλινική του νοσοκομείου με τις οργανικές θέσεις που υπήρχαν και καταργήθηκαν και με πλήρη στελέχωση σε μαιευτικό προσωπικό, υπήρξε μεγάλη και θερμή.
  2. Ήδη έχουν πάρει θέση και έχουν στηρίξει την προσπάθεια ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Μαρία Λιουδάκη", η Ένωση Γονέων Ιεράπετρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γούδουρα, ενώ νέα ψηφίσματα στήριξης προστίθενται καθημερινά.

 3. Το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο απευθυνθήκαμε, αποφάσισε ομόφωνα, στη συνεδρίαση του στις  27/3/2019, να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

  1. Η κινητοποίηση αυτή πρέπει να διευρυνθεί για να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Καλούμε όλους όσους θέλουν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια -συλλόγους, φορείς και κατοίκους- σε συζήτηση και δημιουργία μιας ευρύτερης επιτροπής την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 18.30, στη μικρή αίθουσα συνεδριάσεων στο κτήριο  Μελίνα Μερκούρη .

Συμπαραστέκονται και οι δάσκαλοι της Iεράπετρας

Στο μεταξύ το πιο πρόσφατο ψήφισμα που στηρίζει την προσπάθεια της Πρωτοβουλίας των Γυναικών της Ιεράπετρας εκδόθηκε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη»  και υπογράφεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ Γιάννη Πασπαράκη και την γραμματέα κ Μαρία Βασαρμίδου.

«Μετά από τέσσερα χρόνια παύσης της λειτουργίας της, η Γυναικολογική - Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, λειτουργεί, και πάλι, τα τελευταία τρία χρόνια εξυπηρετώντας τις χιλιάδες γυναίκες του δήμου μας αλλά και των γειτονικών περιοχών, με κάθε είδους εξετάσεις, επεμβάσεις και τοκετούς. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για το Νοσοκομείο μας που οφείλεται πρώτιστα στο μαιευτήρα – γυναικολόγο κ. Σωκράτη Μέγκουλα, ο οποίος, αν και επικουρικός με τριετή σύμβαση στο νοσοκομείο μας, ζωντάνεψε μια κλειστή κλινική και, με τις γνώσεις, την ακούραστη επιμονή του και την ευγένεια του χαρακτήρα του, κέρδισε την εμπιστοσύνη των κατοίκων της περιοχής μας.

Αποτέλεσμα, σε μεγάλο βαθμό, της δικής του δουλειάς είναι η προκήρυξη ενός μόνιμου διορισμού στη θέση του γυναικολόγου - μαιευτήρα για το Νοσοκομείο μας και η πρόσφατη κάλυψή της. Ωστόσο οι ανάγκες της περιοχής μας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλυφθούν από ένα μόνο γυναικολόγο. Αποτελεί αίτημα των κατοίκων του δήμου μας η πλήρης στελέχωση της γυναικολογικής - μαιευτικής κλινικής με τουλάχιστον ένα ακόμα μόνιμο γιατρό (επαναφορά των δυο οργανικών θέσεων ιατρών μαιευτήρων) και τον ανάλογο αριθμό μαιών.

Αίτημα μας αποτελεί, επίσης, η ανανέωση της σύμβασης του κ. Μέγκουλα από τους αρμόδιους, για τουλάχιστον μια τριετία που επιτρέπει ο νόμος, όχι μόνο γιατί είναι ο άνθρωπος που ξανάστησε στα πόδια της τη γυναικολογική - μαιευτική κλινική της Ιεράπετρας χωρίς να λογαριάζει κόπο και χρόνο, αλλά και γιατί δεν πρέπει να χάνουμε επιστήμονες και ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει την επιστήμη τους και τον τόπο μας όπως αυτός», καταλήγει στο ψήφισμα του ο σύλλογος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News